Breicafé onder begeleiding van Rinskje van Rooijen bij Inloophuis Wij / Allemaal te Purmerend. / Elke donderdag.

04-01-2024 10:30
 

 

 

 

 

 

 

Breicafé:

 

In verband met Corona maken de dames van het Breicafe een lapjesdekens.... Om iemand een hart onder de riem te steken of te steunen in deze toch voor vele eenzame tijd. Wil je ook mee doen en wil je materiaal ontvangen? Bel of mail naar het inloophuis en wij zorgen ervoor dat je een pakketje thuis krijgt. Kijk hier.

 

Op donderdagen tijdens de inloopochtenden wordt er flink wat afgebreid, en dat allemaal voor goede doelen.

 

 

Houdt u van breien en van gezelligheid met elkaar, neem dan uw breinaalden onder uw arm en kom naar ons breicafé. En mocht u nog restjes wol over hebben dan houden wij ons van harte aanbevolen, u kunt het inleveren bij het inloophuis tijdens de inloopuren op dinsdag tot en met vrijdag.

 

Stichting Wij | Allemaal is het brei- en uitgiftepunt van GRATIS BREIBOEZEMS van de Stichting BreiBoezem voor heel Noord-Holland. Deze stichting heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s).

 

Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn gemaakt van 100% katoen met een lichtgewicht vulling, ademend en wasbaar. Bovendien voelen als ‘echt’ aan en zijn zeer comfortabel in het dragen.

 

Het initiatief is vanuit Amerika via Australië naar Nederland overgewaaid. Middels een oproep van Jacqueline de Jong (Nederlandse en woonachtig in Australië) bij de borstkankervereniging, hebben Esther Elsinger en Wendie Verweij zich als vrijwilligers aangemeld om dit project ook in Nederland met succes op te zetten.

 

De borstprotheses van BreiBoezem worden door vrijwilligsters gebreid, zo ook bij Stichting Wij | Allemaal en wel elke donderdagochtend (tijdens het breicafe) van 10:30 uur tot 13:00 uur.

 

Voordat u deze boezems kunt breien is het noodzakelijk een mini-workshop te volgen, zodat de kwaliteit van de boezems gewaarborgd blijft. 

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u mee breien bij Stichting Wij | Allemaal, meldt u dan aan via breiboezem@gmail.com als Boezembreister.

 

Wilt u GRATIS boezems bestellen of de stichting BreiBoezem een warm hart toe dragen dan kan dat via breiboezem@gmail.com

 

U kunt ze ook ‘liken’ via hun Facebook pagina


 

 
 
 

 

Adres + Tel:

Wij / Allemaal,

Burgemeester D. Kooimanweg 11-13,

1442 BZ Purmerend.

Tel: 0299 406 094

E-mail: info@wij-allemaal.nl

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.wij-allemaal.nl