Britse ster Dave Myers, helft van tv-duo The Hairy Bikers, op 66-jarige leeftijd overleden.

01-03-2024 15:33

 

 

Dave Myers, de helft van het Britse tv-duo The Hairy Bikers, is overleden. De presentator en kok overleed woensdag op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn tv-partner Si King donderdag laten weten in een verklaring. Myers maakte twee jaar geleden bekend ziek te zijn.

 

 

Si King en Dave Myers (r.), beter bekend als The Hairy Bikers.

Si King en Dave Myers (r.), beter bekend als The Hairy Bikers.

Foto: ANP/HH.

 
 
 
 
 
 
Dave Myers en Si King werden twintig jaar geleden bekend met hun tv-programma The Hairy Bikers voor de BBC. De twee bebaarde mannen trokken er voor het programma op hun motoren op uit naar plekken in zowel het Verenigd Koninkrijk als de rest van de wereld. Daar kookten en proefden ze eten uit de regio.
 
 
Het tweetal schreef daarnaast kookboeken.
 

’Ik zal hem elke dag missen’


In zijn statement schrijft King dat Myers thuis overleed in het bijzijn van zijn vrouw Lili, familie, een goede vriend en King zelf. „Persoonlijk weet ik niet zeker of ik onder woorden kan brengen hoe ik me op dit moment voel. Mijn beste vriend is op een reis die ik voorlopig niet kan volgen. Ik zal hem elke dag missen, evenals de band en vriendschap die we meer dan een half leven deelden”, aldus King. „Tot ziens aan de andere kant. Ik hou van je.”

 

De laatste serie van het duo, The Hairy Bikers go west, begon afgelopen maand bij de BBC.

 

 

 

Bron: www.telegraaf.nl/entertainment