Cancer Grand Challenges-financiering toegekend om de ongelijkheid bij kanker te bestuderen.

06-03-2024 17:59

 

 

arts die patiëntinformatie op een tablet toont

Krediet: Shutterstock.

 

 

 

 

 

Weill Cornell Medicine maakt deel uit van een internationaal team dat door Cancer Grand Challenges gedurende vijf jaar een financiering van maximaal 25 miljoen dollar heeft gekregen om de oorzaken van ongelijkheid bij kanker te bestuderen.

 

Cancer Grand Challenges is een mondiaal financieringsinitiatief, mede opgericht door het National Cancer Institute en Cancer Research UK, dat tot doel heeft de belangrijkste uitdagingen op het gebied van de kankerbiologie en de patiëntenzorg aan te pakken.

 

SAMBAI (Societal, Ancestry, Molecular and Biological Analyses of Inequalities) omvat onderzoekers van 15 instellingen in de VS, Groot-Brittannië, Ghana en Zuid-Afrika. Het team wordt geleid door Dr. Melissa Davis , directeur van het Institute of Translational Genomic Medicine aan de Morehouse School of Medicine en adjunct universitair hoofddocent cel- en ontwikkelingsbiologieonderzoek in chirurgie bij Weill Cornell Medicine. Het Weill Cornell Medicine-team zal worden geleid door Dr. Olivier Elemento , directeur van het Englander Institute for Precision Medicine en hoogleraar fysiologie en biofysica. Andere belangrijke onderzoekers van Weill Cornell Medicine zijn onder meer dr. Lisa Newman en dr. Christopher Mason . Het team wordt gefinancierd door het National Cancer Institute en Cancer Research UK.

 

De groep zal onderzoeken waarom sommige vormen van kanker vaker voorkomen en met een hoger sterfterisico bij mensen van Afrikaanse afkomst. Hoe genetische, omgevings- en sociale factoren samen deze verschillen veroorzaken, is nooit duidelijk geweest, voornamelijk als gevolg van de relatieve schaarste aan gegevens over kankerpatiënten van Afrikaanse afkomst.

 

“We zijn verheugd om samen te werken met dit getalenteerde, multidisciplinaire en diverse team van wetenschappers en artsen om het probleem van de ongelijkheid op het gebied van kanker te helpen aanpakken”, aldus Dr. Elemento, die ook lid is van het Sandra and Edward Meyer Cancer Center van Weill Cornell Medicine. . “We hopen dat ons werk uiteindelijk het overheidsbeleid zal informeren en nieuwe mogelijkheden zal blootleggen voor kankerinterventies in bevolkingsgroepen met een Afrikaans erfgoed over de hele wereld.”

 

Het belangrijkste technische doel van het team is het verzamelen en analyseren van een enorme dataset, bekend als de SAMBAI Biobank en Data Repository for Cancer Equity Research. Het zal informatie bevatten over de genetica, immunologische profielen, blootstelling aan het milieu, sociaal-economische situaties, tumorweefselprofielen en andere relevante factoren voor 40.000 mensen van Afrikaanse afkomst in Afrika, de VS en het VK. De onderzoekers zullen ook helpen de capaciteit van Afrikaanse instellingen te ontwikkelen om zelf dergelijke datasets opbouwen door het op grote schaal verzamelen en profileren van bloed- en weefselmonsters.

 

Veel van de analyses van de dataset zullen worden uitgevoerd bij Weill Cornell Medicine en zullen zich richten op borst-, pancreas- en prostaatkanker, die doorgaans agressiever zijn en met slechtere resultaten bij mensen van Afrikaanse afkomst in vergelijking met blanke en Aziatische bevolkingsgroepen.

 

Dr. Elemento en zijn team zijn experts in het toepassen van ‘big data’ computationele analysetechnieken, waaronder machinaal leren, op genomische en gerelateerde patiëntgegevens, met name voor kankeronderzoek. Hun werk voor SAMBAI volgt op hun bijdragen aan het ' Polyethnic-1000' -project van het New York Genome Center , waarin ze genomische databases construeerden en analyseerden die etnisch diverse cohorten van kankerpatiënten in New York City bestrijken.

 

“Ons werk voor SAMBAI zal een voortzetting zijn van die inspanning in een veel grotere, meer mondiaal verspreide patiëntenpopulatie, hoewel we verwachten dat we uiteindelijk de lessen ervan naar huis zullen brengen om de kankerverschillen onder onze patiënten hier in New York City te verminderen,” zegt Dr. zei Elemento.

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.