Chinese onderzoekers ontwikkelen immunotherapeutisch middel tegen darmkanker.

16-03-2024 16:31

 

 

 

Auteur: Redacteur: Huaxia - english.news.cn

 

 

Onderzoekers van de School of Life Sciences van de Universiteit van Tianjin voeren een experiment uit in een laboratorium in het Noord-Chinese Tianjin, 15 maart 2024. (Xinhua)

 

 

 

 

 

TIANJIN, 16 maart  2024 (Xinhua) -- Chinese onderzoekers hebben een nieuw immunotherapeutisch middel ontwikkeld voor de behandeling van darmkanker, volgens een recent artikel in het academische tijdschrift ACS Nano.

 

In dierproeven kan het middel, na succesvolle toegang tot tumorcellen, de functie van de T-celeffector verbeteren om tumorcellen te doden en de groei van dikkedarmtumoren te onderdrukken, aldus Lu Chunwan van de School of Life Sciences van de Tianjin Universiteit, een van de auteurs van het artikel. artikel.

 

Het middel kan de immunogeniciteit van tumoren verbeteren en de groei van darmtumoren remmen, zonder significante impact op normale cellen, zei Lu.

 

Darmkanker, gekenmerkt door zijn lange latentieperiode en hoge sterftecijfer, vormt een ernstige bedreiging voor de menselijke gezondheid. Van de verschillende therapieën wordt immunotherapie volgens Lu beschouwd als een van de meest veelbelovende behandelrichtingen.  

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.