CNN-PRESENTATRICE EMOTIONEEL OP TELEVISIE: 'EEN OP DE ACHT VROUWEN KRIJGT BORSTKANKER, IK BEN DIE ENE'.

09-01-2024 17:40

 

 

 

Auteur: ROBYN VAN GORSEL - linda.nl/nieuws/buitenland

 

 

 

Sara Sidner

 

 

 

 

CNN-presentatrice Sara Sidner heeft borstkanker. Ze maakte het nieuws live op tv bekend na haar uitzending.
 

 

Ze ondergaat momenteel chemotherapie.

 

 

SARA SIDNER:


Aan het einde van de uitzending op CNN pakt Sidner een moment om het verdrietige nieuws bekend te maken. Dat doet ze door haar kijkers te vragen acht vrouwen in gedachten te nemen van wie ze van houden. “Volgens de statistieken heeft of krijgt één van hen borstkanker. Ik ben die één uit de acht in mijn vriendengroep.”

 

Ze vervolgt zichtbaar geëmotioneerd dat ze nog nooit ziek is geweest, niet rookt en nauwelijks drinkt. “Borstkanker zit niet in mijn familie en toch heb ik het. Ik heb het derde stadium van borstkanker. Het is moeilijk om het hardop te zeggen.”

 

 

DERDE STADIUM:

 

Momenteel ondergaat ze voor de tweede maand chemotherapie en krijgt ze later ook bestraling. “Het derde stadium is nog geen doodvonnis. Maar wat ik wel shocking vind, is dat de overlevingskans van zwarte vrouwen met borstkanker 41% lager ligt dan bij witte vrouwen.”

 

Ook uit ze aan het einde nog een hartenkreet: “Naar al mijn zussen, zwart, wit of bruin; doe jezelf een plezier en laat je borsten checken. Zorg dat je er achterkomt vóór dat ik het deed.”

 

 

Voor de Video van dit Artikel klik hier

 
 
 
 
 
 
Bron: www.linda.nl