Daniëlle van ’t Schip, dochter van Willeke Alberti, op 55-jarige leeftijd overleden.

10-10-2023 17:47

 

 

Auteur: Mark den Blanken - bndestem.nl/show

 

 

Moeder Willeke Alberti, Danielle van 't Schip en vader Joop Oonk.

Moeder Willeke Alberti, Danielle van 't Schip en vader Joop Oonk. 

Foto: Daniel Kroll.

 
 
 
 
 
 
 
Daniëlle van 't Schip, dochter van Willeke Alberti en partner van John van ‘t Schip, is op 55-jarige leeftijd overleden. Ze kreeg in 2022 de diagnose uitgezaaide endeldarmkanker. Het ging al lange tijd slecht met haar. Op Instagram is het overlijden bekendgemaakt met de tekst: ‘Verspreid de liefde’.
 
 
Bij Van ‘t Schip, die ook de halfzus is van Johnny de Mol, werd in april 2022 endeldarmkanker geconstateerd. Ze bleef positief, ondanks de zware mededeling die ze kreeg. ,,Ik heb een doodvonnis gekregen, maar door mijn vertrouwen in het leven heb ik dat kunnen omkeren. God maakt geen fouten, daar geloof ik heilig in”, vertelde ze in gesprek met De Telegraaf.
 
 

Een felle steek:


In Griekenland, waar ze in oktober 2021 met haar partner John van ‘t Schip woonde vanwege zijn bondscoachschap, voelde ze opeens een pijn. Ze had toen net drie jaar veel gezeten om een boek te schrijven en was volop actief geworden. Toen ze de scherpe pijn voelde, dacht ze in eerste instantie dat ze te veel van zichzelf had gevraagd, vertelde ze in maart  2023 in Libelle. ,,Tijdens een wandeling een paar weken later, voelde ik het weer. Maar dan erger, een felle steek. Ik ging naar een arts, maar die dacht: een fitte en gezonde vrouw, niets aan de hand. Ik zocht er zelf verder ook niets achter en ging ervan uit dat ik me te veel had uitgesloofd.”

 

 

 

Daniëlle van 't Schip met halfbroer Johnny de Mol.

Daniëlle van 't Schip met halfbroer Johnny de Mol. 

Foto: BrunoPress/Patrick van Emst.

 
 
 
 
 
 
 
Eenmaal terug in Nederland, liet ze zich nog eens onderzoeken. Om te kijken waar die pijn nou vandaan kwam. ,,Na een MRI-scan volgde in april vorig jaar de heftige diagnose: endeldarmkanker, uitgezaaid in het bot. Die pijn kwam van mijn schaambeen, dat bleek gebroken. Van de arts kreeg ik nog zes maanden.” De klap was enorm. ,,John, de kinderen en de mensen om ons heen, we waren er allemaal volledig van in shock. Toen ik na drie dagen weer een beetje bij mijn positieven kwam, voelde ik geen boosheid, geen: waarom ik? Nee, als dit het was, moest ik het daarmee doen.”
 
 
 
Daniëlle van 't Schip was de eerste dochter van Willeke Alberti uit het huwelijk met basgitarist Joop Oonk. Ze trouwde met oud-voetballer John van 't Schip en had met hem twee kinderen: Estelle en Davey.
 
 
 
 

Voor het Bericht van Instagram klik hier