De dagen van Bob in ‘Thuis’ zijn geteld na nieuwe kankerdiagnose: Christophe Haddad verdwijnt na 9 jaar uit VRT 1-soap.

23-02-2024 17:04

 

 

Auteur: Hans Luyten - hln.be/tv.

 

 

Slecht nieuws voor Bob in 'Thuis': de kanker is terug.

Slecht nieuws voor Bob in 'Thuis': de kanker is terug. 

Foto: VRT.

 
 
 
 
 
 
TV: Een nieuw, medisch drama in ‘Thuis’. Donderdag  22 Feb 2024 werd in de VRT 1-soap bij Bob Sleeckx kanker vastgesteld. Opnieuw en deze keer is die niet meer te genezen. Zijn laatste dagen zijn duidelijk geteld, want het personage van Christophe Haddad verdwijnt binnenkort definitief uit de serie.
 
 
Drie jaar geleden kreeg Bob voor het eerst te horen dat hij lymfeklierkanker had. Een verhaallijn die met de medewerking van experten van Kom op tegen Kanker tot stand was gekomen.De therapie die de dokter in de aerodynamica toen volgde, sloeg aan, want in 2022 werd hij kankervrij verklaard. Bob moest sindsdien nog wel regelmatig op controle. Net zoals afgelopen woensdag. Dat hij ooit kon hervallen, hing bij elke test als een spook boven zijn hoofd. En dat bleek ook. Woensdag klonk het na de check-up in het ziekenhuis al iets dreigenders dan anders.
 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
Christophe Haddad gaat 'Thuis' verklaten.
Christophe Haddad gaat 'Thuis' verklaten. 

Foto: VRT.

 
 
 
 
 
 
 
“Het is spannend, die controles elke keer. Ik ben bang dat ze misschien toch iets gaan ontdekken”, liet Bob zich onzeker ontvallen tegen spoedarts Judith (Katrien De Ruysscher). Terecht. Donderdag kreeg hij zijn medisch rapport en stortte zijn wereld in. De kanker is niet alleen terug, maar uitgezaaid en niet meer te genezen. Bobs laatste dagen zijn geteld. De makers lieten weten dat het personage op een niet meer zo’n lange termijn uit de reeks zal verdwijnen. Christophe Haddad zal dan bijna negen jaar in de VRT 1-soap hebben gespeeld.
 

Krullen:

Christophe Haddad haalde in 2021 alles uit de kast om zijn medische verhaallijn zo realistisch mogelijk te spelen. De acteur vermagerde niet alleen fel, maar liet ook zijn weelderige krullen afscheren.

 

 
“Ik heb toen heel wat reacties ontvangen van mensen die zelf kanker hebben gehad en dat vond ik mooi en bijzonder”, vertelde de acteur daar toen over. “Onlangs was ik op ziekenbezoek en een verpleegster kwam naar me toe en zei ‘Het is echt zoals wij het hier ervaren’. Dat is voor mij het grootste compliment dat ik kan krijgen.”
 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
 
Christophe Haddad liet zijn haar afscheren voor zijn rol in 'Thuis'.
Christophe Haddad liet zijn haar afscheren voor zijn rol in 'Thuis'. 
 

Foto: VRT.

 
 
 
 
 
 
 
De nieuwe diagnose is hard voor Bob, maar zo vallen voor de kijkers de puzzelstukken in ‘Thuis’ eindelijk toch weer in elkaar. Er was al een hele tijd iets vreemds aan de gang met Bob. Op kijkersforums reageerden kijkers ontgoocheld dat ze de anders zo toegewijde en begripvolle man niet meer herkenden omdat hij zich zo hard en gemeen gedroeg. Bob leek iedereen van zich weg te duwen. Hij scheidde van Tamara (Tine Priem), kuste zijn beste vriendin Christine (Daphne Paelinck) tegen haar wil, vocht met zijn maat Adil (Nawfel Bardad-Daidj), brak met zijn collega Lowie (Mathias Vergels)… Nu is eindelijk duidelijk waarom hij zich zo anders gedroeg. De kanker tast zijn hoofd aan en doet hem doordraaien.
 
 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
Bob werd drie jaar geleden behandeld voor lymfeklierkanker, maar de kankercellen doken opnieuw op.
Bob werd drie jaar geleden behandeld voor lymfeklierkanker, maar de kankercellen doken opnieuw op. 

Foto: VRT.

 
 
 
 
 
 
Gezien de aangekondigde exit staat Bob wellicht nog een pijnlijk en emotioneel parcours te wachten, maar de kijker zal zijn fysieke aftakeling niet in de serie te zien krijgen. “Wanneer wij een verhaal vertellen, zoals dat van de kanker van Bob, zullen we altijd proberen om zoveel mogelijk het menselijke aspect te belichten”, vertelde ‘Thuis’-scenarioschrijver Mathias Claeys enkele jaren geleden al. “Het laatste wat we zullen doen, is sensationele beelden tonen van iemand die aan het aftakelen is. Uiteraard zullen we de pijn en de miserie in beeld brengen van iemand die geconfronteerd wordt met zijn zware ziekte, maar we zullen altijd zorgen dat dit op een respectvolle manier gebeurt. We vinden belangrijker om te tonen hoe iemand met zo’n zware situatie omgaat en hoe dit ook weegt op zijn omgeving.”

 

 

 

Bob drie jaar geleden in 'Thuis'.

Bob drie jaar geleden in 'Thuis'. 

Foto: VRT.

 
 
 
 
 
Bron: www.hln.be