DE KIST: Bobbi Eden dacht dat ze borstkanker had: 'In mijn hoofd op voorbereid'.

31-01-2024 13:57
 
 
 
 
Auteur: RTL Boulevard.
 
 
 
 
 
Bobbi Eden (44) vertelt in het EO-programma 'De Kist' dat ze graag grotere borsten wilde, maar dat dat eindigde in een regelrechte ramp. Door alle klachten die ze kreeg, was ze op een gegeven moment zelfs bang dat ze borstkanker had.
 
 
 

"Ik vind het verschrikkelijk om in de spiegel te kijken"

 
 
 
Bobbi praat in het programma met presentator Kefah Allush over de dood. Ze deelt dat het voor haar een paar keer kantje boord was: tot twee keer toe had ze een hersenvliesontsteking, en een jaar geleden vreesde ze opnieuw voor haar gezondheid. "Ik had corona en kreeg een soort borstontsteking", zegt ze tegen Kefah. "Ik had implantaten, een soort natuurlijke lift. Mijn zoontje ligt altijd op mijn borsten. Dat vond hij zo lekker zacht, maar toen zei hij: 'Nou mam, jij hebt echt een baksteen. Je tiet is net een baksteen!' Ik dacht: misschien komt dat doordat ik ongesteld moet worden, ik was niet lekker. Het deed ook niet echt pijn."
 

De volgende dag leek het goed mis te zijn. "Mijn borst was drie, vier keer zo groot. En ze waren al niet heel klein", zegt ze lachend. Volgens de dokter zou er veel vocht bij zitten en zou dat vanzelf weer weggaan. Dat gebeurde echter niet, het ging volgens de voormalig pornoster juist pijn doen. Daarom stelde de arts voor om een punctie te doen. "Ik dacht: ja, we moeten het zekere voor het onzekere nemen. En dit kon zomaar een zeldzame vorm van lymfeklierkanker zijn. Die kwam wel binnen." 

 

 

 

Lees ook:

 
Bobbi Eden gaat met Kefah Allush over de dood praten
 
 
 

 

 

 

Bobbi gaat verder: "Ik dacht alleen maar aan mijn man en aan mijn kind. Ik was wel echt in shock, maar probeerde het niet te laten blijken." Bobbi hield er in haar hoofd ernstig rekening mee dat ze kon komen te overlijden. Ze besloot zelfs alle spullen in haar hobbykamer uit te zoeken. "Want toen dacht ik: als ik er nou niet meer ben, moeten zij al die dingen op gaan ruimen. Die hebben geen idee wat een teringzooi het is, want ik ben een rommelkont."

 

Uiteindelijk heeft ze samen met haar partner haar zus gebeld en is ze met haar naar het ziekenhuis gegaan, zodat Brandon niets zou merken. Na het weekend kreeg ze gelukkig goed nieuws. "Maar met spoed moest alles eruit." Dat betekende dat ze afscheid moest nemen van haar implantaten.

 

Hoewel ze opgelucht was, was haar herstel niet makkelijk. Zo geeft ze aan dat de operatie 'wat heftiger' was: er zat volgens de arts een hoop trauma en oud bloed in haar lichaam. Ook is ze met het verdwijnen van haar borstimplantaten 'een klein beetje identiteit' kwijt en is ze emotioneel door wat er is gebeurd. "Ik vind het verschrikkelijk om nu in de spiegel te kijken. Dat vind ik echt heel erg. Je wordt dan geconfronteerd met het feit (...) dat ik er niet meer zou zijn, dat het heel anders had kunnen aflopen."

 

De Kist zie je elke zondag om 23.35 uur bij de EO op NPO 2, de aflevering met Bobbi Eden kijk je hier terug.

 

 

Lees ook:

 
Bobbi Eden in tranen om kankerdiagnose Allexa in Vier Handen Op Eén Buik