Designated survivor-acteur Adan Canto (42) overleden.

10-01-2024 18:34

 

 

 

Adan Canto, zanger en acteur in onder andere X-Men, Narcos en Designated survivor, is op 42-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van appendixkanker (een zeldzame vorm van blinde darmkanker, red.). Dit meldt zijn woordvoerder aan persbureau AP.

 

 

Foto: GETTY IMAGES.

 

 

 

 

 

De in Mexico geboren acteur groeide op in Texas. Vanaf zijn zestiende begon hij zijn carrière als singer-songwriter. Daarna probeerde hij carrière te maken als acteur, met zijn tv-debuut in 2009 in de Mexicaanse serie Estado de gracia. Pas in 2013 was hij ook op Amerikaanse tv te zien, namelijk in de Fox-dramaserie The following, waar onder anderen ook Kevin Bacon in meespeelde. Andere rollen waar hij bekend mee werd zijn die van vice president-elect Aaron Shore in Designated survivor, die van Colombiaanse politicus Rodrigo Lara Bonilla in Narcos en zijn rol in X-men: days of future past. Daarnaast was hij ook te zien in het debuut van Halle Berry als regisseur, Bruised.

 

Tijdens zijn ziekte, die hij al die tijd privé gehouden heeft, speelde hij nog in de Fox-serie The cleaning lady. Momenteel wordt daar het derde seizoen van gedraaid, maar vanwege zijn ziekte kon hij niet bij die opnames zijn. Wel had hij de hoop ooit nog terug te keren, schrijft Time Magazine.

 

Ook heeft hij in 2014 zijn eerste korte film geregisseerd. In 2020 deed hij dat voor een tweede keer, ditmaal een westernfilm waarin Theo Rossi de hoofdrol had.

 

 

Kiefer Sutherland:

Acteur Kiefer Sutherland, die samen met Canto speelde in Designated survivor, brengt een eerbetoon aan zijn voormalige collega. „De laatste tijd lijkt het erop dat ik wel erg veel berichten als deze moet delen, maar mijn hart is gebroken door het verlies van Adan Canto. Hij was zo'n bijzonder persoon”, schrijft hij bij een foto van hen samen. „Het was indrukwekkend hoe hij zijn best deed als acteur en hij wordt verschrikkelijk gemist. Ik voel me ook verdrietig voor zijn vrouw en twee jonge kinderen. Adan, rust in vrede.”

 

Adan laat zijn vrouw, Stephanie Ann Canto en twee kinderen, Roman Alder (3) en Eve Josephine (18 maanden), achter.

 

 

Voor het Bericht van Instagram klik hier