Dirk Draulans praat voor het eerst over z’n huidkanker: “Het is de prijs die ik betaal voor mijn verleden”.

25-04-2024 17:06

 

 

Auteur: IV - hln.be

 

 

Dirk Draulans praat voor het eerst over z'n huidkanker: “Het is de prijs  die ik betaal voor mijn verleden” | BV | hln.be

Dirk Draulans waarschuwt in ‘De tafel van Gert’ voor huidkanker.

Foto: Play4.

 
 
 
 
 
 
 
 
BVTafelgast Dirk Draulans (67) vertelt in ‘De tafel van Gert’ over zijn huidkanker. “Ik heb een zwaar verleden, omdat ik in de tropen rondliep zonder T-shirt. In mijn jonge jaren dacht ik dat dat allemaal kon”, zegt hij. De bioloog en schrijver wil nu waarschuwen voor de gevolgen.
 
 
Er zijn vijf keer meer diagnoses van huidkanker in twintig jaar tijd. Ook Dirk Draulans heeft te kampen gehad met huidkanker. “Sinds een paar jaar bezoek ik jaarlijks de dermatoloog, die elk jaar enkele - nog altijd goedaardige - huidkankergezwellen moet wegsnijden”, vertelt hij aan Gert Verhulst. “Binnen twee weken is het weer zover. Vorige week ben ik op consultatie geweest, en de dermatoloog had weer een aantal gezwellen gevonden op mijn rug”, legt hij uit.
 

Vroeger stak het Draulans niet zo nauw en liep hij zonder zijn T-shirt rond in de volle zon. “Ik heb foto’s van mezelf met een compleet afgepelde rug, genomen toen ik in mijn jonge jaren met een bootje rond een eiland in Afrika voer om vogels te observeren”, klinkt het. “Dat is de prijs die ik nu betaal. Maar ik lig er niet wakker van, zolang alles goedaardig blijft. Ik ga gewoon elk jaar terug”, sluit hij af.

 

 

Voor de Video van dit Artikel klik hier

 
 
 
 
 
 
Bron: www.hln.be