Dit nieuwe medicijn kan soorten alvleesklierkanker behandelen.

24-03-2024 18:11

 

 

Symptomen van alvleesklierkanker zijn verlies van eetlust, buikpijn, donker gekleurde urine, geelzucht en gewichtsverlies.

 
 
Alvleesklierkanker heeft een gemiddelde levensverwachting van slechts acht tot elf maanden.  — Gi Kanker/Bestand
Alvleesklierkanker heeft een gemiddelde levensverwachting van slechts acht tot elf maanden.
 

Foto; Gi Kanker/Bestand.

 
 
 
 
 
 
 
 
Als wetenschappelijke doorbraak is er een nieuw medicijn goedgekeurd door de Amerikaanse Foods and Drug Administration (FDA) dat soorten alvleesklierkanker kan behandelen, zo meldt Fox News .

Onivyde (irinotecanliposoom) is het eerste geneesmiddel in bijna tien jaar dat de agressieve ziekte kan behandelen, die een gemiddelde levensverwachting heeft van slechts acht tot elf maanden.

 

Het medicijn werd goedgekeurd nadat een gecontroleerd onderzoek was uitgevoerd bij 770 patiënten met gemetastaseerd adenocarcinoom van de pancreas en die niet eerder chemotherapie hadden gekregen.

 

De patiënten werden geïnjecteerd met het nieuwe regime dat Onivyde, oxaliplatine, fluorouracil en leucovorine omvat.

 

Volgens de resultaten vertoonden de patiënten "significante verbeteringen in overlevingspercentages en responspercentages".

 

Dr. Zev Wainberg, hoogleraar geneeskunde en mededirecteur van het UCLA GI Oncology Program in Los Angeles, zei: "Ik heb goede hoop dat dit regime een nieuwe referentie vertegenwoordigt, wat betekent dat we hier in de toekomst aan zullen toevoegen."

 

Dr. Marc Siegel, klinisch hoogleraar geneeskunde aan het NYU Langone Medical Center, zei echter dat hoewel "het medicijn een nuttig nieuw hulpmiddel is, het geen game-changer is."

 

Alvleesklierkanker is de achtste meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen en de tiende meest voorkomende bij mannen.

 

De symptomen zijn onder meer verlies van eetlust, buikpijn, donker gekleurde urine, geelzucht en gewichtsverlies.

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.