Dochter Harry de Winter óók getroffen door kanker.

07-10-2023 16:51

 

 

Auteur: Matthijs Albers - story.nl/showbizz

 

 

Vorige week werd de biografie Lang verhaal kort over het bewogen leven van de in maart aan asbestkanker overleden tv-maker Harry de Winter (73) gepresenteerd.

 

 

Harry de Winter

Foto: Brunopress.

 

 

 

 

De presentatie werd niet alleen bijgewoond door Harry’s ex-vrouw Hannah, maar ook door zijn dochter Gila.

 

Wat maar weinig mensen weten is dat zij eerder ook al een boek schreef over hun familie-leven, maar dit zag nooit het daglicht. Waarom niet?

 

'Mijn verhaal, hun relatie'


‘Het was mijn verhaal over hoe ik de relatie tussen mijn vader en mijn moeder heb beleefd,’ vertelt Gila aan Story. ‘Míjn verhaal, maar dus wel over hún relatie.

 

 Dat wilde mijn vader liever niet gepubliceerd hebben.’

 

 

Vrouw Yvonne ontbrak:


Harry verliet Hannah, de moeder van zijn twee kinderen, omdat hij smoorverliefd was geworden op actrice Yvonne van den Hurk. Tot aan zijn dood waren ze samen, maar Yvonne ontbrak op de presentatie van zijn biografie. ‘Ze vond het nog te moeilijk om nu, vrij snel na het afscheid, iedereen weer bij elkaar te zien. En ook alle filmpjes over mijn vader en de toespraken,’ aldus Gila. ‘Ikzelf heb dat anders, ik vind het juist wel mooi om iedereen weer te zien.’ 

 

 

Borstkanker:


Voor Gila is het ook om een andere reden heel dapper dat ze er was. Kort na het verlies van haar vader werd ze gediagnosticeerd met borstkanker. ‘Een uur voor de boekpresentatie ben ik nog door de scan geweest. Daaruit moet blijken of de chemokuur heeft geholpen. Aan de ene kant ben ik heel blij dat mijn vader dit niet meer heeft geweten, aan de andere kant zou ik hem heel graag om me heen hebben om mij te steunen.’

 

 

Dit verhaal komt uit Story. Editie 40 van 2023 ligt nu in de winkel of lees het artikel via www.Lossebladen.nl

 
 
 
 
Bron: www.story.nl