Duel tussen PSV en AZ omgedoopt tot 'Thijswedstrijd' in strijd tegen kanker.

03-04-2024 17:11

 

 

 

De Eredivisie-topper tussen PSV en AZ van komende zaterdag is door de supportersvereniging van PSV omgedoopt tot de 'THIJSwedstrijd'. Rondom het competitieduel wordt de vorig jaar overleden perschef herdacht en wordt er geld ingezameld voor Stichting Matchis.

 

 

Duel tussen PSV en AZ omgedoopt tot 'Thijswedstrijd' in strijd tegen kanker

Foto: Pro Shots.

 

 

 

 

Die stichting zet zich in voor het werven van stamceldonoren, die nodig zijn in de strijd tegen kanker. Slegers, vorig jaar op 46-jarige leeftijd overleden aan leukemie, zette zich tot op zijn sterfbed in voor dit doel. Paul van Tatenhove beloofde de perschef van PSV en voormalig VI-verslaggever destijds dat hij zijn missie voort zou zetten.

 

Op initiatief van Van Tatenhove en de supportersvereniging van PSV wordt Slegers, ruim een jaar na zijn overlijden, herdacht rondom het thuisduel met AZ. Ook wordt er op verschillende manieren geld ingezameld voor Stichting Matchis en worden er bloed- en stamceldonoren geworven. Zo zal acteur Frank Lammers in de rust een oproep doen.

 

'We willen minimaal 100.000 euro ophalen. Dat moet samen met alle supporters in Nederland toch lukken?!', zegt Van Tatenhove, die zich al langer inzet voor de strijd tegen kanker en is verbonden aan PSV, dinsdagochtend op de website van de supportersvereniging van PSV. Fans kunnen één euro doneren of bij de bar afzien van hun statiegeld.

 

 

Voor het Bericht van X klik hier