Echtgenoot Sophie Wilmès overleden aan gevolgen van kanker.

25-11-2023 17:07

 

 

Auteur: HLA  - hln.be/binnenland

 

 

Sophie Wilmès en haar man Christopher Stone.

Sophie Wilmès en haar man Christopher Stone. 

Foto: BELGA.

 
 
 
 
 
 
 
 
Christopher Stone, de echtgenoot van Sophie Wilmès (48), is afgelopen nacht op 64-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Dat meldt La Libre.
 
 
In april 2022 kondigde Sophie Wilmès, destijds minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en de Federale Culturele Instellingen en vice-eerste minister voor de MR, aan dat ze haar regeringsfuncties tijdelijk neerlegde om voor haar zieke echtgenoot te zorgen. “Ik wil er voor hem zijn zoals hij er altijd voor ons is geweest en deze strijd met hem en onze kinderen voeren”, zei Wilmès toen. In juli 2022 bood ze haar ontslag aan de koning aan.
 
 
 

Lees ook:

 
 
Sophie Wilmès en haar man Christopher Stone.
 
 
 
 
 
 
 
Wilmès haar echtgenoot Christopher Stone was afkomstig uit Australië en was actief als zakenman. Het koppel heeft samen vier kinderen.
 

Van zodra het nieuws over de dood van Stone bekend raakte, stroomden de eerbetuigingen en woorden van troost voor de nabestaanden binnen op X. Onder andere collega-ministers van Wilmès maar ook partijvoorzitters en parlementsleden betuigden hun deelneming. Ook Hadja Lahbib, die Wilmès opvolgde in de regering, betuigde haar steun. “Jouw moed is een levensles voor ons allemaal. De liefde waaraan jij je hebt gewijd zal altijd om je heen stralen", schrijft ze.

 

 

Kijk hier de Video:  Zo kondigde Sophie Wilmès in april 2022 aan dat ze stopte als minister vanwege de ziekte van haar man.

 
 
 
 
Bron: www.hln.be