Ellen ten Damme over kanker: 'Moeilijkste is het je moeder vertellen'.

08-06-2023 18:10

 

 

Entertainment.

 
 
 
Foto Ellen ten Damme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het moeilijkste aan omgaan met kanker, is voor Ellen ten Damme (55) dat ze haar moeder iedere keer dat de ziekte bij haar terugkeert moet vertellen wat er speelt. Ze heeft daar zelfs een lied over geschreven, zegt de zangeres in 'Het Parool'.
 
 
 
 

"Ik ben er ook nuchter over" 

 
 


Bij Ellen werd een jaar geleden voor de derde keer borstkanker geconstateerd. Uiteindelijk heeft ze er het lied 'Hoe ik het mijn moeder vertel' over geschreven. "Want dat is toch altijd het moeilijkste: dat je zoiets aan je moeder moet vertellen", zegt Ellen. "Elk jaar die controle."

 

 

Lees ook:

 
 
 

Ellen ten Damme kreeg drie keer borstkanker: ‘Voelt alsof het ieder moment over kan zijn’

 
 
 
 
 
 
 
De zangeres is nu 'weer voor een jaar goedgekeurd', laat ze weten. "De apk, zo noem ik het zelf ook in het lied. Je bent een soort auto die gerepareerd kan worden tot het niet meer gaat. Ik ben er ook nuchter over, er is maar een ding zeker en dat is onze sterfelijkheid."
 

In een eerder interview liet Ellen al eens weten dat ze haar leven anders leidt nu ze ook weet hoe het is om ziek te zijn. Zo is ze dankbaarder voor de kleine dingen. Ook maakt het haar angstig dat de kanker al een paar keer is teruggekomen, maar dat weerhoudt haar er niet van om van het nu te genieten.

 

 

 

Lees ook:

 
 
 

Ellen ten Damme na kankerdiagnose: 'Dan zal ik nu wel doodgaan'

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bron: www.rtlnieuws.nl/entertainment