Engelse voetbalfans zorgen voor walging door te jennen met afbeelding van overleden kankerpatiëntje.

01-10-2023 18:29

 

 

Auteur: Sportredactie - ad.nl/buitenlands-voetbal

 

 

Bradley Lowery groeide bij Sunderland uit tot een mascotte.

Bradley Lowery groeide bij Sunderland uit tot een mascotte. 

Foto: Reuters.

 
 
 
 
 
 
 
Twee fans van het Engelse Sheffield Wednesday hebben zich de woede van het hele land op de hals gehaald. Het duo daagde op de tribune de supporters van Sunderland uit door een foto van Bradley Lowery te tonen. De superfan van Sunderland overleed op 6-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De politie laat zondag weten dat er twee verdachten zijn gearresteerd.
 
 
Sheffield Wednesday en Sunderland stonden vrijdagavond in het Championship, het tweede niveau in Engeland, tegenover elkaar. De bezoekers wonnen met 0-3, maar om toch nog een beetje hun gram te halen besloten twee fans van Sheffield het uitpubliek uit te dagen. Dat deden ze door breed lachend op de telefoon van een van de twee een afbeelding van Lowery te tonen.

Lowery was amper anderhalf jaar oud toen bij hem een erg agressieve vorm van kanker vastgesteld werd. De fanatieke Sunderland-fan mocht regelmatig samen met de spelers het veld op. Hij groeide uit tot de mascotte van de voormalige Premier League-ploeg, maar in juli 2017 overleed hij op 6-jarige leeftijd. Naast een duizendtal mensen woonden ook de volledige Sunderland-selectie destijds de uitvaart bij.

 

De moeder van Bradley reageerde verontwaardigd op het trieste voorval. ,,Kanker heeft geen kleur. En waar is het respect voor gezinnen die hun kind aan kanker verloren hebben? Dit is enorm triest voor mij om te zien.”

 

Sheffield Wednesday zit erg met de situatie in de maag. ‘Wij veroordelen dit schandalige en uiterst betreurenswaardige gedrag ronduit. We kunnen ons alleen maar verontschuldigen voor het leed dat Bradley’s familie en vrienden is aangedaan’, laat de club op sociale media weten.

 

De politie startte meteen een onderzoek en kon zondag laten weten dat er twee mannen zijn gearresteerd, van 27 en 31 jaar oud. ,,We bevinden ons in de beginfase van ons onderzoek en blijven iedereen die denkt informatie te hebben die kan helpen, aansporen om contact op te nemen”, laat een woordvoerder weten.

 

 

Voor het eerste Bericht van x klik hier

 

Voor het Tweede Bericht van x klik hier

 
 
 
 
 
Bron: www.ad.nl