Ex-olympisch volleybalster Myrthe Schoot is ernstig ziek.

04-11-2023 16:18

 

 

Auteur: WILLEM HELD - telegraaf.nl/sport

 

 

AMSTERDAM - „Ik had nooit verwacht dat dit mij zou kunnen gebeuren, maar op 11 oktober  2023 om 17.18 uur ontving ik een telefoontje dat mijn wereld even stil zette: ’het is niet goed, je hebt kanker.”

 

 

Myrthe Schoot tijdens haar actieve loopbaan in het shirt van Oranje.

Foto: ANP/HH.

 

 

 

 

 

Met deze woorden begint voormalig volleybal-international Myrthe Schoot (35) deze vrijdag een bericht op Instagram. Ze speelde 387 wedstrijden in de nationale ploeg, maakte grote successen mee en was onder meer van de partij tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro waar Nederland vierde werd. Op 17 juli van dit jaar zette ze een punt achter haar loopbaan.

 

 

’Zwaarste wedstrijd’


„De afgelopen weken volgden er veel onderzoeken, waarin de ernst van de situatie steeds meer duidelijk is geworden” vervolgt Schoot in haar bericht. „Ik sta nu aan de start van de belangrijkste en zwaarste wedstrijd uit mijn leven. Gelukkig voel ik dat ik ook deze wedstrijd niet alleen speel. Ik voel mij gesterkt door een geweldig team om mij heen. Dank aan alle lieve familie, vrienden en collega’s die mij al een hart onder de riem hebben gestoken. Elke keer weer ben ik ontroerd, wat een liefde.”

 

In de laatste alinea van haar bericht schrijft ze ook nog: „De komende periode is onzeker en ik weet niet wat te verwachten.”

 

 

Voor het Bericht van Instagram klik hier