Feyenoord-talent Mik Akkermans (14) uit Etten-Leur meldt goed nieuws: ‘Kanker is weg, nu weer voetballen’.

17-06-2023 16:58

 

 

Auteur: Dennis Kas - ad.nl/breda

 

 

 

'Mik, sterker door strijd'

Mik, sterker door strijd' 

Pro Shots / Kay Int Veen.

 
 
 
 
 
 
 
 
Feyenoord-jeugdspeler Mik Akkermans (14) heeft heel goed nieuws gekregen. Bij het talent uit Etten-Leur werd begin dit jaar teelbalkanker geconstateerd, maar de chemotherapie is aangeslagen. ,,De kanker is weg, nu weer beginnen met voetballen”, deelt hij in een video op TikTok.
 
 
Op zijn TikTok-account heeft hij een video gedeeld over het afgelopen jaar. ,,Eerste seizoen bij nieuwe club begon goed, totdat...”, schrijft hij. Tot het verschrikkelijke nieuws dat bij de jonge voetballer teelbalkanker was aangetroffen. Hij schrijft dat hij een operatie onderging, dat er daarna een uitzaaiing was gevonden en chemotherapie volgde. Hij sluit de video af met de tekst dat de kanker weg is. Daarbij een foto in voetbaltenue.
 
 
De 14-jarige voetballer, die actief is in de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, maakte iets in maart bekend dat hij teelbalkanker had. ‘En dan ben je ineens ziek. Teelbalkanker’, schreef hij destijds op Instagram.

Dat nieuws kwam ook bij de Feyenoord-selectie hard binnen. De spelers rolden na afloop van de zege op bezoek bij Sparta (1-3) in april 2023  een spandoek uit waarmee ze hun steun betuigden aan de voetballer uit Etten-Leur. Dat spandoek, met de tekst ‘Mik, sterker door strijd’ hing tijdens de wedstrijd al in het stadion.

 

De middenvelder heeft zijn eerste seizoen bij Feyenoord achter de rug, hij kwam over van de jeugdopleiding van PSV. Daarvoor speelde hij bij Unitas’30 in Etten-Leur.

 

 

 

Feyenoord talent

Feyenoord talent.

Foto: Instagram/ Mik Akkermans.

 

 

 

 

Bron: www.ad.nl