Fien Germijns, Marleen Merckx en 6 andere BV’s gaan uit de kleren in tweede seizoen van ‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’.

09-10-2023 18:28

 

 

 

Auteur: ADVV - hln.be/tv

 

 

'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd' krijgt een tweede seizoen

'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd' krijgt een tweede seizoen.

Foto: Instagram @niels_destadsbader

 
 
 
 
 
 
 
 
TV: Er komt een vervolg op de driedelige VRT-serie ‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’. Dat kondigden Niels Destadsbader en Dieter Coppens kondigden deze morgen aan op Studio Brussel. In dit seizoen gaan acht vrouwelijke BV’s, waaronder de nieuwe presentatrice Fien Germijns en ‘Thuis’-actrice Marleen Merckx, uit de kleren om aandacht te vragen voor borstkanker.
 
 
Vorig jaar gingen Niels Destadsbader en Dieter Coppens samen met zes andere BV’s uit de kleren om bepaalde kankers bij mannen bespreekbaar te maken in ‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’. Niels en Dieter waren deze morgen te gast op Studio Brussel om aan te kondigen dat het VRT-programma nu een tweede seizoen krijgt, met onder andere ‘Thuis’-actrice Marleen Merckx. “Deze keer houden wij onze kleren aan”, klinkt het bij Niels, “het is nu met dames te doen.”
 
 
En ook de presentatie is daarom aan een vrouw deze keer. Het is StuBru-stem Fien Germijns die het op zich neemt in seizoen 2. “Wij kunnen met ons opzet natuurlijk niemand ontzien van de ziekte, maar we willen er wel voor zorgen dat er eens op een eerlijke manier over het vrouwelijke lichaam wordt gepraat. Maar liefst één op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Laat ons er dan alles aan doen om de preventie nog een duwtje te geven en de nazorg in de schijnwerpers te zetten. Met alles erop en eraan, behalve kleren blijkbaar. Ik ben mezelf aan het wijsmaken dat ik niet zenuwachtig ben. Drie keer raden. Wel dus. Niemand van ons acht zou dit doen als het niet om exact de juiste reden was.”
 

Marleen Merckx zag de impact van borstkanker al verschillende keren van dichtbij. “Mijn moeder, mijn tante, mijn schoonzus, een collega, en een vriendin. Mensen die ik graag zie en zag kregen borstkanker. Met sommigen kon ik over hun ziekte praten, met anderen niet. De schaamte… Laat ons borstkanker uit de taboesfeer halen, door erover te praten en de ziekte te benoemen, want niemand treft schuld. Ik wil mijn steentje bijdragen in deze strijd. Voor iedereen die het heeft gehad, die het heeft, en voor iedereen die het nog zal treffen. Alles in de strijd!”

 

 

Voor het goede doel:


Fien en Marleen brengen samen met zes andere bekende Vlaamse vrouwen uiteindelijk een uniek optreden voor het goede doel. Net zoals in het eerste seizoen wagen ze zich aan een eenmalige stripact voor 2.000 toeschouwers, in maart 2024 in het Kursaal in Oostende. De opbrengst daarvan wordt opnieuw geschonken aan Kom op tegen Kanker.

 

“Toen we een jaar geleden aan het opzet begonnen, hadden we nooit verwacht dat het programma zo veel kon teweegbrengen”, klinkt het bij Niels Destadsbader en Dieter Coppens. “Naast de opbrengst van de act voor het goede doel, werden we overspoeld door reacties van mannen die zich herkenden in de verhalen, lieten artsen ons weten dat ze meer mannen over de vloer kregen die zich wilden laten onderzoeken, en werd er tussen vrienden en familie - eindelijk! - opener over de ziekte gepraat. De uitdaging was het zo meer dan waard. We wensen Fien, Marleen en hun zes collega’s veel succes!”

 

 

KIJK: Vorig jaar gingen Dieter Coppens en Niels Destadsbader uit de kleren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.hln.be