Frambozen pakken kanker aan!

03-07-2016 16:10


Auteur: admin van de Nationale zorgcourant.Dat frambozen supergezond zijn was al wat langer bekend. Doch nu komt er ook een focus, qua onderzoek, op mogelijke anti-kanker eigenschappen van de zoete roze-rode vruchten. Onderzoekers van het in Taiwan gevestigde Chung Shan Universiteitsziekenhuis publiceerden recentelijk interessante onderzoeksuitslagen. Ruwe extracten van Frambozen remmen de groei en verspreiding - metastase - van specifieke kankervormen.


Frambrozen.


De onderzoekers onderzochten de onderliggende mechanismen en kwamen tot de ontdekking dat stofjes in frambozen kankercellen op meerdere vlakken aanpakken. Met name de reductie van zogenaamde MMP-2-molecuul zorgde voor een remmend effect op de groei en verspreiding van specifieke kankercellen.


Of frambozensap eerdaags therapeutisch, als anti-kankermiddel,  zal worden ingezet is vooralsnog nog niet duidelijk. Er zal namelijk eerst nader onderzoek moeten plaatsvinden. Voor mensen met kanker zou een frambozen-rijk dieet evenwel geen kwaad kunnen. Gezond en lekker is het zeker!Bron: www.denationalezorgcourant.nl