Gelre ziekenhuizen start spreekuur integrale geneeskunde voor patiënten met kanker.

10-04-2024 17:25
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gelre ziekenhuizen is onlangs gestart met een nieuw spreekuur bij polikliniek Interne Geneeskunde: het spreekuur integrale geneeskunde. Dit spreekuur richt zich op het verbeteren van de algehele gezondheid en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker als aanvulling op de reguliere medische behandeling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Naast de behandeling voor kanker in het ziekenhuis, kunnen patiënten zelf ook veel doen om de gezondheid te bevorderen en klachten die zij ervaren te verminderen. Denk hierbij aan verbeteren van hun voedingstoestand en werken aan vragen als hoe kan ik meer ontspannen en minder stress ervaren? Maar hoe weten patiënten nu wat echt werkt en veilig is? Daarvoor is het spreekuur integrale geneeskunde.
 
 
 

Wat is integrale geneeskunde?

 

Kelly Dollenkamp, Physician assistant die het spreekuur uitvoert vertelt: “In het spreekuur integrale geneeskunde - ook wel bekend als Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde – kijk ik naar de behoeften en omstandigheden van de patiënt en wat de patiënt zelf kan doen om de gezondheid te bevorderen. Ik geef de patiënt adviezen over de werkzaamheid en veiligheid van aanvullende behandelingen en zo nodig een verwijzing naar een zorgverlener buiten het ziekenhuis. Dit advies is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar effectieve methoden om de gezondheid te bevorderen bij patiënten met kanker. Denk hierbij aan advies op het gebied van beweging, voeding, gebruik van supplementen en stressvermindering. Of aan leefstijlbehandelingen zoals yoga, mindfulness, accupunctuur en specifieke aandacht voor preventie en gezonde leefstijl. Het gaat in het spreekuur dus om het verminderen van klachten die patiënten ervaren en het verbeteren of behouden van hun kwaliteit van leven.”

 

 

Voor wie is het spreekuur bedoeld?

 
Het spreekuur integrale geneeskunde is beschikbaar voor alle patiënten met kanker en vindt fysiek plaats op polikliniek Interne geneeskunde in Gelre Apeldoorn. Patiënten kunnen een verwijzing naar het spreekuur integrale geneeskunde aanvragen bij zorgverleners van Gelre ziekenhuizen die betrokken zijn bij hun behandeling voor kanker of hun huisarts. De kosten voor het spreekuur worden vergoed vanuit de basisverzekering.