Gemeente Groningen stopt met exploitatie van zonnebanken.

02-08-2023 17:28

 

 

Auteur: Redactie Groningen - ad.nl/groningen

 

 

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. 

Purebudget.

 
 
 
 
 
 
De gemeente Groningen stopt met de exploitatie van zonnebanken. Na onderzoek concludeert de gemeente dat het aanbieden van zonnebanken niet overeenkomt met de visie om Groningers gezond te laten leven.
 
 
 
Vanaf 1 september kun je niet meer terecht bij een van de acht zonnebanken die door de gemeente Groningen wordt geëxploiteerd op de locaties Kardinge, Helperzwembad en De Parrel.
 

Uit onderzoek door het sportloket van de gemeente, Sport050, is naar voren gekomen dat ‘het gebruik van zonnebanken past niet binnen een visie die gericht is op levenslang bewegen en een gezonde levensstijl.’ Het loket wijst erop dat zonnen onder de zonnebank schadelijk is voor de huid en een verhoogd risico geeft op huidkanker.

 

Daaraan wil ‘de gemeente natuurlijk geen bijdrage aan leveren’, zegt Marcel Dieterman van Sport050 tegen Dagblad van het Noorden. Dieterman noemt het exploiteren van zonnebanken door de gemeente ‘in principe oneigenlijk’. ,,Als gemeente moet je de dingen doen die de commerciële markt laat liggen omdat ze niet rendabel zijn, maar die wel belangrijk zijn voor de inwoners. Denk maar aan zwembaden en sporthallen. Dat de zonnebank ook een primaire taak van de gemeente is, dat is niet vol te houden.”
 
 
 
 
 
Bron: www.ad.nl