Gemeente Schouwen-Duiveland geeft zontips en beschermt ambtenaren.

31-08-2023 16:21

 

 

Auteur: Valeska Nastaly - ad.nl/schouwen-duiveland

 

 

De gemeente Schouwen-Duiveland gaat haar inwoners onder andere adviseren zonnebrandcrème te gebruiken ter preventie van huidkanker.

De gemeente Schouwen-Duiveland gaat haar inwoners onder andere adviseren zonnebrandcrème te gebruiken ter preventie van huidkanker. 

Foto: Getty Images.

 

 

 

 

Pet op, UV-werende kleding aan en smeren maar. Die adviezen gaat de gemeente Schouwen-Duiveland aan inwoners geven ter preventie van huidkanker.

 

Ambtenaren van Schouwen-Duiveland worden al beschermd tegen blootstelling aan schadelijke UV-straling, onder andere door beschermende kleding en aangepaste werktijden bij hitte. Er wordt nu gekeken of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn. Bij inwoners zal het vooral gaan om bewustwording. De gemeente zal bij plaatsen waar mensen veel in de buitenlucht zijn, zoals zwembaden en evenementen stimuleren om onder andere zonnebrandcrème te gebruiken en UV-werende kleding te dragen.

 

Het risico op huidkanker is vele malen hoger in Zeeland dan in de rest van Nederland, vanwege de vele zonuren.

 
 
 
Het risico op huidkanker is vele malen hoger in Zeeland dan in de rest van Nederland, vanwege de vele zonuren. Dat laat de de kankeratlas van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) zien, die begin dit jaar uitkwam. Reden voor KWF Kankerbestrijding om geld uit te trekken voor het project Kanker Lokaal op de Kaart. Dat wordt uitgevoerd door de gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD's) in samenwerking met gemeenten.

 

 

 

Bron: www.ad.nl