Genoeg geld voor opknapbeurt vakantiewoningen voor kinderen met kanker: ‘We maken ze 2024-plus’.

21-11-2023 18:20
 
 
 
 
 
Auteur: Esme Soesman - pzc.nl/zeeuws-nieuws
 
 
 
 
 
Marieke Braber van Thuredriht ontvangt in Lewedorp een cheque van Frederik Dekker van postduivenvereniging Zeeland ’96. Rechts de achterpui van een van de huizen. Daar komt een nieuwe pui in voor meer licht en een betere toegankelijkheid van de vakantiewoning. Nu ligt er nog een drempel
Marieke Braber van Thuredriht ontvangt in Lewedorp een cheque van Frederik Dekker van postduivenvereniging Zeeland ’96. Rechts de achterpui van een van de huizen. Daar komt een nieuwe pui in voor meer licht en een betere toegankelijkheid van de vakantiewoning. Nu ligt er nog een drempel.

Foto: Familie Braber / Marieke Mandemaker.

 
 
 
 
 
 
 
Joepie! Het is rond. De stichting Vakantiehuizen Thuredriht kan de twee vakantiewoningen aan de Rampweg in Renesse opknappen. De laatste centen zijn binnen, dankzij Zeeuwse duivenmelkers. ,,Dit is de schakel om door te kunnen. We voelen ons op vleugels gedragen.”
 
 
De stichting heeft drie vakantiehuizen in Renesse, waarvan er twee aan de Rampweg staan. Daar kunnen kinderen met kanker en hun familie (via de stichting Gaandeweg) een week bijkomen tussen alle ellende en strijd door.
 
 

Ook voor chronisch zieken:

 

In rustiger perioden worden de woningen beschikbaar gesteld aan mensen met MS en sinds kort ook via de Zonnebloem aan anderen met een chronische ziekte. Maar de vakantiehuizen aan de Rampweg waren heel hard toe aan een grote opknapbeurt, zegt Marieke Braber van de stichting.

 

 

 

Het is een absurd mooi bedrag én precies de schakel die we nodig hebben om dit door te zetten

Marieke Braber.

 

 

 

De woningen uit 1989 en 1991 worden duurzamer en eigentijdser gemaakt. Met vloerverwarming, veel meer lichtinval en frisse kinderkamers. De pui wordt drempelloos en daarmee toegankelijker voor rolstoelers. ,,De woningen worden helemaal 2024-plus.”

 

Braber is blij met alle bedrijven die zich, met geld en in natura, inzetten voor Thuredriht. Dat is hard nodig. Met de exploitatie alleen al is jaarlijks 40.000 euro gemoeid. Dankzij een legaat, een actie van de Lionsclub en nu een gift van postduivenvereniging Zeeland ’96 is de kogel door de kerk.

 

Het maakt het bijzonder:


,,Het is een absurd mooi bedrag én precies de schakel die we nodig hebben om dit door te zetten.” De band tussen de Zeeuwse duivenclub en Thuredriht gaat al jaren terug, weet Braber. ,,Dat maakt het voor ons helemaal bijzonder. We voelen ons op vleugels gedragen.”

 

 

 

 

 

Bron: www.pzc.nl