Gevierde toetsenist Nico Brandsen op 63-jarige leeftijd overleden aan hersentumor.

12-01-2024 17:42

 

 

Auteur: Redactie Alkmaar e.o.

 

 

 

De in Alkmaar geboren muzikant Nico Brandsen is gisteren op 63-jarige leeftijd overleden. Vorig jaar zomer werd bekend dat hij leed aan een hersentumor. Als toetsenist speelde hij toetsenpartijen in nummers van bekende artiesten en bands, zoals Golden Earring, Ilse DeLange, Anouk, Van Dik Hout, Kane en Marco Borsato.

 

 

Een man met een hoed en een bril speelt op een toetsenbord.

Foto: Conservatorium van Amsterdam.

 

 

 

 

Dat laat zijn familie laten weten aan mediapartner NOS.

 

Niet alleen als toetsenist, maar ook als componist en producer werkte hij mee aan talloze muziekproducties. Zijn specialisme was het hammondorgel. Daarnaast had Brandsen eigen projecten als In De Steen, Ro & Paradise Funk, OLaBola en Fishpot. Ook gaf hij les op de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

 

In 2003 werd hij door het inmiddels opgeheven Nationaal Pop Instituut gehuldigd als beste toetsenist van Nederland met een Duiveltje.

 

Met zijn laatste project, Mell & Vintage Future, scoorde Nico Brandsen een aantal hits en tourde hij door heel het land. Tot er vorig jaar juni een hersentumor bij hem werd geconstateerd.

 

De crematie wordt in besloten kring gehouden.

 

Brandsen werkte lange tijd samen met Angela Groothuizen. Het muzikale duo produceerde theatervoorstellingen en schreven samen liedjes. In 2012 wonnen ze de Annie MG Schmidt prijs voor het nummer 'Vinkeveen'. 

 

 

Voor de Video van dit Artikel klik hier