Glossy magazine over leven met alvleesklierkanker.

02-11-2023 17:39

 

 

 

 

Glossy magazine over leven met alvleesklierkanker

 

 


Leiden, 1 november 2023 · Een glossy tijdschrift over leven met alvleesklierkanker. Maar vooral ook over liefde, over troost en over verbinding. Vanaf vandaag – de start van de Alvleesklierkanker Awareness Maand – is dit unieke magazine gratis verkrijgbaar voor iedereen die met de ziekte te maken krijgt. Doel is mensen informeren, ondersteunen en een hart onder de riem steken. Het circa honderd pagina’s tellende tijdschrift is gevuld met ervaringsverhalen, interviews met bijzondere personen als Dirk de Wachter en praktische zaken als voeding, beweging en mentale ondersteuning. In de gehele maand november wordt aandacht gevraagd voor alvleesklierkanker, dat na longkanker in Nederland de meest dodelijke vorm van kanker is.

 

 

Antwoorden en hoop:


Mensen waarvan het leven opeens op z’n kop staat. Omdat ze behalve persoon ook opeens patiënt zijn. Omdat ziekenhuisbezoek, onderzoeken en behandelingen nu tot de dagelijkse realiteit behoren. Voor hen, voor hun dierbaren, maar ook voor artsen, verpleegkundigen en al die andere behandelaars van mensen met alvleesklierkanker. Eerlijk, maar ook hoopvol. Informatief, maar geen patiëntenfolder. Interviews met overlevers worden afgewisseld door mooie gesprekken met nabestaanden en diverse thema-artikelen. Ook de dossiers Voeding en Body & Mind gaan de diepte in en zijn aangevuld met praktische tips, gezonde recepten en oefeningen om de conditie te verbeteren. Het magazine ‘Over leven met alvleesklierkanker’ wil antwoord geven op vragen en hoop bieden op moeilijke momenten.

 

 

Inhoud en diepgang:


De eerste reacties op het tijdschrift, dat vorige week vers van de drukpers rolde, zijn positief: “Het staat boordevol handige tips en is een en al herkenning. Ik had het graag gelezen toen ik de diagnose kreeg. De verhalen raken me, ik leef enorm met de geïnterviewden mee – ik weet precies hoe ze zich voelen. Het is een lifestyle magazine met inhoud en diepgang.” Een tweede proeflezer reageerde met: “Een cadeautje voor alle mensen die alvleesklierkanker hebben en voor de mensen om hen heen. Een prachtig pakket vol troost, warmte en nuttige adviezen. En met de geweldige fotografie leest het als een glossy. Ik blijf het steeds weer van mijn nachtkastje pakken. Heel bijzonder, om dit in handen te hebben.”

 

 

Gratis verkrijgbaar:

 

Het magazine ‘Over leven met alvleesklierkanker’ is vanaf 1 november 2023 beschikbaar om uit te delen aan alle mensen die met de ziekte te maken krijgen.

 

Zorgprofessionals kunnen gedrukte exemplaren opvragen bij de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker via info@supportcasper.nl

 
 

Behalve verkrijgbaar in print, is het ook als PDF te downloaden: www.supportcasper.nl/nl/#tijdschrift