Hekken vol bh's om aandacht te vragen voor borstkanker: 'Mijn vrouw trok 'm spontaan uit'.

13-04-2024 16:42

 

 

Buurtbewoners in het Overijsselse Holten keken twee weken geleden vreemd op toen ze ineens bh's aan de hekken bij een gesloten supermarkt zagen hangen. Inmiddels hangt het hele hek vol. De reden? Aandacht vragen voor borstkanker.

 

Vrijdag werd de officiële actie geopend om geld op te halen voor onderzoek naar borstkanker. Via een QR-code die op de hekken te vinden is, kunnen mensen geld doneren voor de wereldwijde organisatie Pink Ribbon die zich hiervoor inzet.

 

 

 

Lees ook:

 
 
Bh's in aan het hek in Holten. Beeld: Ingrid Nijkamp.
 
 

 Bh's aan het hek in Holten. 

 

Beeld: Ingrid Nijkamp.


Bizarre bh-trend: Holtenaren versieren 'saaie' hekken met lingerie 

 

 

 

 

'Leuke, ludieke manier'


Buurtbewoners zijn erg te spreken over het initiatief en hopen dat er veel geld wordt opgehaald. Ook burgemeester Jurgen van Houdt is enthousiast. "Op een leuke, ludieke manier wordt er aandacht gevraagd voor een belangrijk thema. Heel mooi voor het dorp en voor het belangrijke doel dat het dient."

 

Winkeleigenaren uit Holten wilden wat doen aan de saaie hekken die om een gesloopt terrein staan. Willy Veneklaas had nog wel een leuk idee: "Iedere vrouw heeft wel een bh die ze niet meer draagt, omdat die niet meer lekker zit of omdat ze het niet meer mooi vindt. Dat kan voor een mooi doel dienen", vertelde zij twee weken geleden.

 

De man haalde zijn inspiratie uit Nieuw-Zeeland, daar staat een zogenoemde 'bra fence'. Een hek langs de weg waar duizenden bh's aan hangen: "Mijn vrouw heeft daar ook spontaan de BH uitgedaan er erbij gehangen."

 

 

Voor de Video van dit Artikel klik hier