Het paaswonder van Margriet: Rozenheuvel Hospice is gered.

30-03-2024 16:45

 

 

Auteur; Martin Slijper - studiorheden.nl

 

 

Margriet Smits (rechts) bied Ietje donders-Jaspers de handtekeningen aan.

Foto: Omroep Gelderland.

 
 
 
 
 
 
 
 
ROZENDAAL - Margriet Smits (69) uit Arnhem, die persoonlijk ruim duizend handtekeningen heeft ingezameld voor het voortbestaan van het hospice in Rozendaal, is erg blij dat Rozenheuvel blijft bestaan. Daarom wil ze graag iedereen bedanken voor de hulp.

Margriet Smits: "Ik heb zelf 1000 handtekeningen verzameld, onder andere bij twee ziekenhuizen van Rijnstate in Arnhem en Zevenaar." Daarna zijn alle handtekeningen ook door Margriet Smits aan het Leger des Heils overhandigd.

 

Ze wilde graag alle mensen bedanken die hun handtekening hebben gezet. Ook vertelt ze "dat alle medewerkers van het hospice ontzettend blij en dankbaar zijn dat Rozenheuvel blijft bestaan."

Tot slot wilde Margriet nog een ding zeggen tegen iedereen: "Fijne Paasdagen toegewenst."

 

 

Hospice Rozenheuvel in Rozendaal:


Het Leger des Heils maakte in oktober 2023 bekend op 1 juli 2024 te stoppen met Rozenheuvel, een instelling waar mensen in de laatste fase van hun leven worden verpleegd.

De vrijwilligers van Rozenheuvel zochten de publiciteit op. Ook familie en vrienden van mensen die in het hospice zijn verpleegd, kwamen in actie, zoals Margriet Smits. Ze zamelden bijna 20.000 handtekeningen in, die daarna aan het bestuur van het Leger des Heils werden overhandigd.

 

Na een half jaar onzekerheid bij de 130 vaste krachten en vrijwilligers van Rozenheuvel kwam er in maart 2024 duidelijkheid. Hospice Rozenheuvel in Rozendaal blijft een hospice. De eigenaar, het Leger des Heils, had een overnamekandidaat gevonden.

 

 

 

Bron: www.studiorheden.nl