‘Home and away’-acteur Johnny Ruffo (35) overleden aan kanker.

10-11-2023 16:17

 

 

Auteur: jvh - standaard.be

 

 

 

Johnny Ruffo.

Johnny Ruffo.

Foto: getty.

 
 
 
 
 
 
 
Johnny Ruffo, de Australische acteur en zanger die vooral bekend is door zijn rol in de soap Home and away, is overleden aan kanker. Hij werd 35.
 
 
 
Johnny Ruffo, vooral bekend van de soap Home and away, kreeg in 2017 te horen dat hij hersenkanker had. De tumor werd destijds weggehaald, maar de acteur herviel drie jaar later. In augustus liet Ruffo weten dat hij terminaal was. Zijn dood werd vrijdag bekendgemaakt door zijn familie.
 

‘Het is met een bezwaard hart dat we vandaag afscheid hebben moeten nemen van onze geliefde Johnny’, klinkt het. ‘Omringd door zijn partner Tahnee en familie overleed Johnny vreedzaam, met de steun van ongelooflijke verpleegsters en dokters. Hij was een heel getalenteerde, charmante en grappige kerel. Johnny was heel vastberaden. Hij streed tot het einde, en vocht zo hard als hij kon. Zo’n mooie ziel die ons nog zoveel meer had kunnen geven. We houden van je, Johnny, en zullen altijd het plezier onthouden dat je ons leven bijbracht. Rust zacht.’

 

Ruffo werd in Australië bekend als deelnemer aan de muziekwedstrijd X-factor. Buiten Australië vergaarde hij vooral bekendheid door zijn drie jaar durende passage in de soap Home and away.