Honderden vrienden en kennissen brengen pakkend eerbetoon aan Sara (42), die deze week aan kanker overleed.

20-08-2023 17:36

 

 

Auteur: hln.be/hoeilaart

 

 

Honderden vrienden en kennissen brachten vrijdagavond op het Gemeenteplein van Hoeilaart een eerbetoon aan Sara (42), die deze week aan kanker overleed

Honderden vrienden en kennissen brachten vrijdagavond op het Gemeenteplein van Hoeilaart een eerbetoon aan Sara (42), die deze week aan kanker overleed.

Foto: Dieter Nijs.

 
 
 
 
 
 
In Hoeilaart kwamen vrienden, kennissen en familie van Sara Muyldermans (42) vrijdagavond samen op het Gemeenteplein om een kaarsje te branden. De vrouw overleed deze weken aan de gevolgen van kanker, na een slopende strijd van drie jaar. Het werd een pakkend eerbetoon.
 
 
Enkele honderden mensen zakten vrijdag omstreeks 21u15 af naar het centrum van Hoeilaart om steun te zoeken bij elkaar na het overlijden van Sara. “Vanavond branden wij een kaarsje op het Gemeenteplein van Hoeilaart om Sara te eren”, klonk het in een oproep eerder die dag. Iedereen die zich verbonden voelde met haar was welkom. De jonge vrouw was dan ook erg geliefd in de streek, zo was te merken aan de opkomst. Drie jaar geleden moest ze plots haar job als zaakvoerster van de bloeiende brasserie De Commerce stopzetten toen er longkanker werd vastgesteld.
 
 

 

De Tekst gaat verder onder de Foto:

 
 
 
 
Sara Muyldermans was enorm geliefd en laat een grote leegte achter
Sara Muyldermans was enorm geliefd en laat een grote leegte achter.

Foto: Dieter Nijs.

 
 
 
 
 
 
 
Al snel ging het bergaf. Sara kreeg uitzaaiingen en was gekluisterd aan haar ziekenhuisbed. Begin juli nog riep ze in onze krant op om een kaarsje voor haar te branden. Het zou haar kracht geven. Want opgeven stond niet in haar woordenboek. Ze vertelde ons hoe ze de dood al een keer in de ogen had gekeken, maar toch wilde blijven vechten. Het regende reacties en honderden mensen leefden mee met de 42-jarige vrouw. Deze week kwam het nieuws dat ze gestorven was.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.hln.be