Hospice Het Tweede Thuis opent haar deuren.

26-07-2023 17:08

 

 

WESTERLAND - Na een voorbereidingstijd van acht jaar is het eindelijk zover. Het Tweede Thuis wordt geopend.

 

 

De kamers zijn prachtig ingericht.

De kamers zijn prachtig ingericht. 

Foto: aangeleverd.

 
 
 
 
 
 
De officiële opening zal plaatsvinden onder een kleine groep genodigden. Het is onmogelijk om alle mensen uit te nodigen, die meegewerkt hebben aan de totstandkoming van dit prachtige project.
 
 

Om iedereen de gelegenheid te geven een indruk te krijgen van Het Tweede Thuis zijn er Open Dagen georganiseerd op zaterdag 5 augustus 2023  van 13 uur tot 16 uur en op zondag 6 augustus 2023 van 10.30 uur tot 16 uur.

 

Mocht je de open dagen willen bezoeken, vragen zij vriendelijk geen bloemen mee te nemen, een gift/donatie stellen zij zeer op prijs. Het adres is: Westerlanderweg 11, te Westerland. Parkeren kan bij het Lutjestrand.

 

 

Het Tweede Thuis:


Het Tweede Thuis is een huis als bijna thuis, waar de best denkbare zorg en liefdevolle aandacht wordt gegeven. Naast hospicezorg bieden we ook een thuis aan gasten die een korte periode bij ons willen verblijven, bijvoorbeeld na een intensieve behandeling. Tevens bieden zij respijtzorg voor het tijdelijk ontzorgen van de mantelzorger.

 

 

Afscheidshuis:


Op het terrein van het Tweede Thuis staat ook het afscheidshuis. Hier zijn twee mooie, sfeervol ingerichte kamers, waar de overledene kan worden opgebaard. Het zijn 24 uurs kamers, om in alle rust nog een aantal dagen samen te zijn. Tevens is er een ruimte om een condoleance bijeenkomst te houden of met een klein gezelschap afscheid te nemen van de overledene.

 

 

Zorg en Vrijwilligers:


In het Tweede Thuis is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig, die samen met de vrijwilligers de gasten verzorgt. Vrijwilligers zijn het hart van Het Tweede Thuis. Zij zijn onmisbaar in de zorg voor onze gasten.


Ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden in ons mooie huis, meld je dan aan via: www.hettweedethuis.nl