Huidkanker vastgesteld bij Michel Van den Brande (62): “Ik ga vechten”.

14-06-2023 17:34

 

 

Auteur: Junior Verbeeke - nieuwsblad.be

 

 

 

 

Slecht nieuws voor Michel Van den Brande (62): er werd huidkanker vastgesteld bij de bekende stellingbouwer. Van den Brande is niet aan zijn proefstuk toe, want 32 jaar geleden vocht de man al eens tegen het beest. “Alles komt terug”, zegt hij.

 

Michel Van den Brande overwon 32 jaar geleden al eens teelbalkanker. “Toen werd ik vier keer geopereerd en ook bestraald. Na drie jaar vechten heb ik de kanker toen overwonnen”, zegt de 62-jarige stellingbouwer.

 

Maar recent kreeg de man opnieuw een zwaar verdict. Deze keer werd huidkanker vastgesteld bij Van den Brande. Het is nog niet duidelijk hoe ver de ziekte gevorderd is. “Ik trek straks al naar het ziekenhuis om mijn klieren te laten controleren”, zegt hij. “En dan word ik zo snel mogelijk geopereerd aan mijn buik, om vel weg te nemen op de plaats waar het melanoom gevonden is. Hopelijk zijn mijn klieren niet geraakt. Want dan ziet het er helemaal niet goed uit.”

 

 

“Alles komt terug”

 

Van den Brande, die nog steeds een druk leven leidt als baas van Kontrimo uit Temse, klinkt strijdvaardig. “Ik ga vechten”, zegt hij. “En ondertussen besef ik dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven. Want het kan zomaar gedaan zijn.” Ondertussen moet het nieuws nog een beetje bezinken. “Na 32 jaar komt alles terug”, zucht hij. “Ik ben er even niet goed van. Maar hopelijk ben ik er nu op tijd bij om het beest te verslaan.”

 

 

Voor de Video van dit Artikel klik hier