"Ik heb hulp nodig alstublieft, ik heb kanker".

21-07-2023 18:16

 

 

 

 Marokkanen in het buitenland.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De autoriteiten in Sevilla hebben het asielverzoek van een Marokkaan met kanker afgewezen. De jongeman, die in de Spaanse stad behandeld wordt met steun van een lokale NGO, doet een noodoproep aan de Spaanse autoriteiten.
 
 
In mei 2021 zwom de jongeman naar Ceuta. Hij verbleef er kort in het tijdelijke immigrantencentrum en dat van het Rode Kruis in Tarajal, voordat hij in oktober van datzelfde jaar als asielzoeker naar Sevilla vertrok. De autoriteiten van de stad hebben net zijn asielverzoek afgewezen, waardoor hij zich nu in een onregelmatige situatie bevindt. De organisatie Accem in Sevilla, die hem begeleidt in zijn kankerbehandeling, zoekt naar een geschikt opvangcentrum voor zijn sociale en gezondheidszorg, meldt El Diario.
 
 
"Ik heb hulp nodig, alstublieft," zegt de 30-jarige man, die momenteel in een appartement woont met vier andere migranten. In juni werd hij geïnformeerd dat hij niet langer voldeed aan de voorwaarden om te blijven profiteren van het programma van Accem, in samenwerking met het Ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie. "Zijn probleem is huisvesting, maar zijn gevorderde ziektestadium maakt de zoektocht moeilijk, omdat hij een zeer kwetsbaar profiel heeft" zeggen de verantwoordelijken van de NGO die nog steeds voorziet in de basisbehoeften van de Marokkaan.
 
 
Sinds 2021 heeft de jongeman drie cycli van chemotherapie en twee beenmergtransplantaties ondergaan, waardoor hij niet in aanmerking kwam voor bepaalde opleidingsprogramma’s. Accem "klopt op alle mogelijke deuren" en probeert een oplossing te vinden voor zijn nu onregelmatige administratieve situatie. De NGO heeft onlangs de ministeries van Binnenlandse Zaken en Inclusie gevraagd om rekening te houden met zijn humanitaire situatie om hem een verblijfsvergunning te verstrekken en hoopt op een gunstig antwoord.
 
 
 
 
 

Lees ook: 

 
 
 
 
 
 

Lees ook: