Immunotherapie in wijklocaties uitgebreid voor patiënten van Gelre ziekenhuizen.

29-09-2023 16:10

 

 

Auteur: Redactie - ad.nl/apeldoorn

 

 

Patiënt krijgt immunotherapie infuus van gespecialiseerd oncologieverpleegkundige in de wijklocatie van Vérian

Patiënt krijgt immunotherapie infuus van gespecialiseerd oncologieverpleegkundige in de wijklocatie van Vérian.

Fotografie Vérian.

 
 
 
 
 
 
 
Het geven van immunotherapie in de wijklocaties van Vérian en Sensire is uitgebreid. Sinds mei 2022 was dit al mogelijk voor patiënten van Gelre ziekenhuizen met bepaalde longkanker. Vanaf nu kan dit ook ingezet worden bij patiënten met bepaalde andere typen kanker.
 
 
Immunotherapie is een behandeling die erop gericht is het eigen afweersysteem te activeren om kankercellen aan te vallen. De behandeling bestaat uit een infuus dat om de paar weken gegeven wordt. De eerste behandeling vindt altijd plaats in het ziekenhuis. Als deze aanslaat, krijgt de patiënt de volgende immunotherapie op de wijklocatie van Vérian in de regio Apeldoorn of Sensire in de regio Zutphen.
 

„Wij zijn als gespecialiseerde oncologieverpleegkundigen van Vérian en Sensire opgeleid door de oncologieverpleegkundigen van Gelre ziekenhuizen om het immunotherapie infuus toe te dienen. Treden er acute bijwerkingen op, dan weten we precies wat te doen en wanneer we contact moeten opnemen met de behandelend arts of gespecialiseerd oncologieverpleegkundige van Gelre ziekenhuizen”, vertelt Leonie Semmekrot, gespecialiseerd oncologieverpleegkundige van Sensire.

 

 

Huiselijke omgeving:


Sensire, Vérian en Gelre ziekenhuizen willen de komende jaren meer behandelingen naar huis of dichtbij huis in wijklocaties verplaatsen. Zo komen in het ziekenhuis weer dagbehandeling-bedden vrij voor andere patiënten. En de wijklocaties worden vaak als prettiger ervaren door patiënten vanwege de huiselijke omgeving.
 
 
 
 
 
Bron: www.ad.nl