Inloophuis Kennemerland wordt IPSO Huis Kennemerland.

18-10-2023 17:31
 
 
 
 
 
HAARLEM - Inloophuis Kennemerland, het centrum voor leven met en na kanker, gaat vanaf vandaag verder onder de naam IPSO Huis Kennemerland. Deze nieuwe naam moet gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid en een duidelijkere positionering van onze stichting die onderdeel is van Brancheorganisatie IPSO.
 
 
 
 
Hans Klok op bezoek bij IPSO Huis Kennemerland
Hans Klok op bezoek bij IPSO Huis Kennemerland.

Foto: Aangeleverd.

 
 
 
 
 
 
 
‘Een nieuwe naam draagt bij aan de bewustwording en trots van onze medewerkers en vrijwilligers, en maakt ook voor gasten en doorverwijzers beter duidelijk wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. En die ambities reiken verder dan het beeld dat men vaak nog van ons heeft’, aldus bestuurslid Femke Wouda.
 
 
 

Missie:


De brancheorganisatie wordt financieel ondersteund door het KWF en biedt ruim 80 centra in Nederland ondersteuning. De missie van IPSO is om deze centra te versterken en hun belangen te behartigen, zodat ze nog effectiever kunnen bijdragen aan het welzijn van mensen die met kanker worden geconfronteerd. Deze naamswijziging markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van het inloophuis en benadrukt de aansluiting bij deze landelijke beweging.

 

 

De IPSO centra bieden informele psychosociale zorg op maat die nergens anders een plek heeft gekregen. In de ziekenhuizen is doorgaans weinig tijd en ruimte voor nazorg. De psychosociale hulpverlening bij kanker is een andere tak van sport en deze centra vervullen met de warme, huiselijke aanpak een unieke positie in de zorg. Zij voorzien in een behoefte die aansluit op de reguliere zorg, maar dan laagdrempeliger, want mensen kunnen er gratis, zonder afspraak en zonder doorverwijzing terecht.
 
 
 
 

Drie locaties:

 

IPSO Huis Kennemerland heeft momenteel 3 locaties te weten in Santpoort-Noord, Haarlem en Heemskerk en opereert met 85 gedreven vrijwilligers op lokaal niveau. Onze centra zijn en blijven een laagdrempelige huiselijke plek en bieden een luisterend oor, deskundige begeleiding en vele activiteiten voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker.
 

De koffie en thee staan klaar, iedereen die geraakt is door kanker kan altijd binnenlopen voor een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie of verschillende activiteiten.

 

 

 

 

 

Bron: www.rodi.nl/haarlem/nieuws