Jamal Ben Saddik geopereerd: ’Kanker uitgezaaid naar nek’.

13-03-2024 18:34

 

 

Auteur: ROBIN JONGMANS - telegraaf.nl/sport

 

 

Kickbokser stelde eerdere operatie uit voor eventuele deelname aan Glory Grand Prix.

 

Jamal Ben Saddik (33) is dinsdag in België geopereerd, omdat er begin dit jaar opnieuw kanker bij hem is geconstateerd. De ziekte bleek uitgezaaid naar zijn nek. De kickbokser moest eigenlijk op 8 februari 2024 al onder het mes, maar verplaatste die operatie tot na de Glory Heavyweight Grand Prix van afgelopen zaterdag 9 Maart 2024, waaraan hij hoopte deel te nemen.

 

 

Jamal Ben Saddik.

Jamal Ben Saddik.

Foto:  ANP/HH.

 
 
 
 
 
 
Dat vertelt zijn manager Ramzi Addarrazi over de man die in 2012 de diagnose schildklierkanker kreeg. De ziekte keerde twee keer terug bij ’The Goliath’, die deze de baas kon blijven, maar inmiddels wel sinds 2013 zonder schildklier door het leven gaat. Deze werd operatief verwijderd.

 

Sinds begin dit jaar kreeg de gezondheidsstatus van Ben Saddik een onverwachte nieuwe wending. „De kanker is uitgezaaid naar zijn nek”, vertelt Addarrazi. „Het was een zware operatie (van 5 uur, red.), maar gelukkig is alles goed gegaan. Al moeten we de medische analyse nog afwachten, omdat er nog flink wat weken tussen de scan en operatie zaten. Hij heeft natuurlijk een risico genomen de ziekte te laten groeien, door de operatie uit te stellen.”

 

 

Lang stil proberen te houden:

Dat komt omdat Ben Saddik zich beschikbaar wilde houden voor deelname aan het achtmanstoernooi, zegt Addarrazi: „We hebben het lang proberen stil te houden, omdat Jamal per se mee wilde doen aan de Grand Prix. Zijn operatie stond eigenlijk al voor 8 februari gepland, maar hij hoopte op deelname aan de Grand Prix. Daar hebben we heel veel over gesproken met het volledige medische team dat hem twaalf jaar behandelt. Helaas kwamen we er niet uit met Glory, maar de operatie heeft hij eerder verplaatst naar 12 maart 2024, zodat hij nog wat dagen had om eventueel te herstellen van de Grand Prix.”

 

Ben Saddik trainde met zijn ziekte door in Thailand, met het oog op een eventuele terugkeer in de ring, afgelopen zaterdag in de Gelredome. Ben Saddik wacht nog op zijn comeback, nadat in november zijn dopingschorsing van 15 maanden ten einde kwam.

 

 

Trappende beweging van Ben Saddik richting Verhoeven:

Afgelopen zaterdag baarde hij wél alsnog opzien tijdens de Grand Prix, toen hij na afloop van de partij tussen zijn teammaatje Nabil Khachab en Rico Verhoeven ineens in de ring verscheen. Khachab wilde dolgraag dat hij naar de ring werd begeleid door zijn idool, waardoor Ben Saddik in zijn ’hoek’ aanwezig was. Na commotie over de arbitrage vanuit Khachab, maakte Ben Saddik een trappende beweging richting het hoofd van Verhoeven. Verhoeven riep daarop dat Ben Saddik ’verbannen’ moet worden uit de sport. Kickboksorganisatie Glory onderzoekt het incident.

 

Momenteel staat voor Ben Saddik herstel na zijn operatie voorlopig voorop.

 

 

VIDEO: Hier probeert Jamal Ben Saddik Rico Verhoeven te schoppen.

 

 

 

Bron: www.telegraaf.nl