Joke Groot, al 50 jaar KWF-collectant, in het zonnetje gezet.

22-10-2023 10:58

 

 

 

HEERHUGOWAARD - Iemand die jaar in jaar uit trouw langs de deuren gaat om geld in te zamelen voor een goed doel, die is goud waard. Joke Groot is zo iemand. De Heerhugowaardse begon 50 (!) jaar geleden met het geld inzamelen voor het KWF en doet dat na al die jaren nog met evenveel toewijding en enthousiasme. 

 

 

Joke Groot met bloemen en het bronzen beeldje 'Man met Armenbos'.

Joke Groot met bloemen en het bronzen beeldje 'Man met Armenbos'. 

Foto: Aangeleverd.

 
 
 
 
 
 
 
Een bijzondere mijlpaal die haar buren, familie en het KWF niet onopgemerkt voorbij lieten gaan. Vrijdag 6 oktober werd Joke dan ook in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering voor haar langdurige inzet ontving ze recentelijk het bronzen beeldje ‘Man met Armenbos’, een verkleinde versie van het gevelbeeld van het Frans Halsmuseum. Het armenbos en de stok in het beeld symboliseren ondersteuning, zoals ook de bus in 1608 werd gebruikt om geld in te zamelen.
 
 

Paplepel:


Joke kreeg het collecteren met de paplepel ingegoten; haar moeder stond ruim 60 jaar geleden aan de wieg van het opzetten van de collecte voor het KWF in Heerhugowaard. Uiteindelijk nam Joke het stokje over om de collecte in Heerhugowaard - inmiddels Dijk en Waard - te organiseren. Tientallen wijkhoofden en honderden collectanten hebben geholpen om de collecte tot een succes te maken.

 

 

Ook collectant worden? Kijk op www.kwfcollecte.nl

 

 

 

Bron: www.rodi.nl/dijkenwaard/nieuws