Joost Prinsen (81) openhartig over blaaskanker.

18-01-2024 17:33

 

 

 

Presentator Joost Prinsen heeft in zijn column voor het Noordhollands Dagblad openhartig geschreven over zijn huidige gezondheidstoestand. „Al die jaren is het gelukt via poliklinische trucs hier en een chemospoelinkje daar de kanker in mijn blaas binnenboord te houden. Maar afgelopen jaar begon die tumor met een kracht een betere zaak waardig, zich een weg naar buiten te banen.”

 

 

Foto: ANP/HH.

 

 

 

 

 

De 81-jarige acteur schrijft dat hij eerder zijn gezondheidssituatie wat gebagatelliseerd heeft. „In mijn vorige column berichtte ik over onderzoekjes die ik steeds vaker moest ondergaan. Een understatement helaas. Het waren operaties en PET-scans: ’U moet in de twee uur vóór de scan een liter water drinken. Graag tijdig beginnen’. Steeds gevolgd door slecht- en nog slechter nieuwsgesprekken.”

 

Prinsen legt uit dat zijn arts hem inmiddels heeft doorverwezen naar het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. „Totdat dokter J vorige week bekennen moest dat hij niets meer voor me kon doen. Hij zou me overdragen aan het Antoni van Leeuwenhoek: ’Maar daar zitten cowboys, in de goede zin van het woord, die mogelijkheden hebben die ik, eenvoudige loodgieter, niet tot mijn beschikking heb’.”

 

Hij bekent dat hij lange tijd heeft na moeten denken of hij dit nieuws wel moest delen. Maar, zo belooft hij zijn lezers: „U bent nog lang niet van me af.”

 

 

 

 

Bron: www.telegraaf.nl/entertainment