Journalist Frans Schillebeeckx verliest strijd tegen kanker.

27-07-2023 17:27

 

 

Auteur: Jef Van Nooten - hln.be/turnhout

 

 

Frans Schillebeeckx

Frans Schillebeeckx.

Foto:RTV.

 
 
 
 
 
 
De regionale televisiezender RTV is in rouw na het overlijden van journalist Frans Schillebeeckx. Frans overleed dinsdagavond na een slepende ziekte.
 
 
 
Frans Schillebeeckx overleed dinsdagavond op 65 jarige leeftijd. Hij vocht al een hele tijd tegen kanker. Ondanks de ziekte die bij hem werd vastgesteld, bleef hij tot voort kort doorwerken als journalist. “Wie RTV zegt, zegt Frans Schillebeeckx. Hij stond mee aan de wieg van onze zender en was er al van het prille begin bij”, aldus de redactie van RTV. “Hij was een ‘grand cru’ sportjournalist, maar als de echte journalistieke duizendpoot die hij was, maakte hij ook tal van nieuwsreportages. Frans was liefhebber van alle sporten, ook de minder bekende.”

Behalve het sportnieuws volgde Frans Schillebeeckx ook het politieke nieuws in Turnhout op de voet. “Bij reportages over bedrijven en politiek deinsde hij er niet voor terug om lastige vragen te stellen en de verantwoordelijken voor de camera op de rooster te leggen”, aldus nog de RTV-redactie. “Zoals Frans was er maar één. Altijd kritisch, altijd eerlijk, altijd open voor een babbeltje. We gaan hem hier erg missen op onze redactie. Zijn inzet en enthousiasme zullen ons altijd bijblijven.”

 

 

 

De afscheidsplechtigheid voor Frans vindt op donderdag 3 augustus 2023 om 10.30 uur plaats in de aula van crematorium Pontes in Turnhout.

 
 
 
 
Bron: www.hln.be