'Jurassic Park'-ster Sam Neill geeft hartverscheurende update over zijn strijd met kanker nadat chemotherapie niet werkte.

17-10-2023 17:27

 

 

Auteur: Younes Ben Abdelkader - msn.com

 

 

Een foto van Sam Neill

Sam Neill.

Foto: ANP.

 
 
 
 
 
 
 
De Nieuw-Zeelands acteur en regisseur Sam Neill, vooral bekend van zijn rollen in de Jurassic Park-films, heeft een update gegeven over zijn gevecht met kanker. De 75-jarige acteur onthulde eerder dit jaar in zijn memoires dat hij was gediagnosticeerd met stadium drie bloedkanker. Nu heeft hij in een nieuw interview gedeeld dat de chemotherapie niet heeft gewerkt, maar dat hij absoluut niet bang is om dood te gaan.
 

Door de publicatie van zijn memoires, Did I Ever Tell You This?, in maart van dit jaar, onthulde Neill voor het eerst dat hij werd behandeld voor bloedkanker. Bij de acteur werd de diagnose angio-immunoblastisch T-cellymfoom gesteld en hij kreeg chemotherapie om de ziekte aan te pakken. Slechts drie maanden na het starten van de behandeling stopte de chemo echter met werken op de kanker, wat artsen ertoe aanzette om een andere behandeling te proberen met een zeldzaam kankermedicijn. De acteur heeft nu elke twee weken een infuus nodig, maar verbazingwekkend genoeg lijkt het medicijn voor hem te werken en hij is al twaalf maanden in remissie.

 


Tien dagen:


In een nieuwe emotionele video voor Australian Story vertelde Neill dat de dagen na zijn behandelingen met het medicijn 'erg grimmig en deprimerend' zijn, omdat ze hem het gevoel geven alsof hij tien rondes in de boksring heeft gevochten. En hoewel hij weet dat de behandelingen hem 'in leven houden', is hij vastbesloten niet te veel tijd aan zijn ziekte te besteden. "Ik weet dat ik het heb, maar ik ben er niet echt in geïnteresseerd", zo vertelde hij. "Ik heb er geen controle over. Als je er geen controle over hebt, hou je er dan niet mee bezig." Neill beseft nu ook dat hij, nadat de effecten van zijn behandeling zijn uitgewerkt, steeds tien dagen de tijd heeft om van zijn leven te genieten voordat hij weer naar het ziekenhuis moet voor zijn volgende infuus. "Tien dagen", zei hij. "Tien dagen waarin ik me niet levendiger of blijer zou kunnen voelen over het feit dat ik kan ademen en naar een blauwe lucht kan kijken".

 

 

De dood:


Neill heeft echter ook van artsen te horen gekregen dat er een moment zal komen waarop ook dit medicijn niet meer zal werken, en hij geeft aan dat hij daarop voorbereid is. Hij noemde het vooruitzicht van doodgaan 'vervelend', omdat hij het gevoel heeft dat hij nog meer te doen heeft in het leven, maar nadat hij na zijn diagnose diep had nagedacht over de sterfelijkheid, is hij nu 'verre van bang voor de dood'. "Ik ben er klaar voor, en ik denk dat ik wat goede dingen heb gedaan," Niet alles was goed, we hebben allemaal spijt van dingen, maar ik denk dat ik met mezelf kan leven en dat ik dood kan gaan en er oké mee kan zijn," aldus Neill die de tijd die hij nog heeft optimaal wil gebruiken en zich weer bezighoudt met acteren en het maken van wijn op zijn wijngaard in Nieuw-Zeeland.

 


Bekijk via deze link de hele video over Sam Neill bij Australian Story.

 
 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.msn.com