Koop hyacinten en steun jongvolwassenen met kanker.

15-01-2024 18:00

 

 

 

 

 

centrale hal
26 januari 2024
09:30 - 15:30 uur

 

Koop hyacinten en steun jongvolwassenen met kanker.

 

Kom op vrijdag 26 januari 2024 naar de centrale hal van Tergooi MC in Hilversum en koop een bos hyacinten en help zo mee aan de AYA-zorg voor jonge oncologische patiënten.

 

Voor de 10e keer organiseert het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk samen met de Nederlandse hyacintenkwekers de ‘hAYAcinten’ actie in Nederlandse ziekenhuizen. In Tergooi MC zetten verpleegkundig specialisten Caroline Peek en Wies Tönis zich samen met met collega’s in voor dit goede doel. De hyacinten voor deze jaarlijkse actie worden beschikbaar gesteld door kwekers.

 

 

Jongeren met kanker:

Verpleegkundig specialist AGZ mamma-oncologie Caroline Peek: ‘AYA staat voor Adolescent and Young Adults. Jaarlijks krijgen in Nederland 3.900 jonge mensen tussen de 18 en 39 jaar kanker. Van hen overlijdt 20%. Kanker op jongvolwassen leeftijd heeft grote gevolgen voor opleiding, werk, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en toekomstplannen.’

 

 

Leeftijdsspecifieke zorg:

Verpleegkundig specialist hematologie Wies Tönis: ‘Daarom is leeftijdsspecifieke zorg en ondersteuning noodzakelijk. Naast vragen over hun ziekte, behandelingen en de gevolgen daarvan hebben zij ook vragen die specifiek zijn voor hun leeftijd of situatie, bijvoorbeeld over studie, werk of vruchtbaarheid. Voor het leveren en ontwikkelen van AYA-zorg, het organiseren van scholing en het doen van onderzoek is geld nodig.’

 

 

Koop hyacinten op 26 januari 2024.


Ons verkoopkraam staat vanaf 9:30 uur tot 15:00 uur in de centrale hal in Hilversum. Natuurlijk geven de Caroline, Wies en hun collega’s ook graag uitleg over de stichting AYA en AYA-zorg in Tergooi MC.

 

 

Bron: www.tergooi.nl