Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer (59) overleden.

18-06-2023 16:42

 

 

Auteur: Maxime Segers - ad.nl/show

 

 

 

Jellie Brouwer

Jellie Brouwer 

Foto: ANP Kippa.

 

 

 

 

 

 

Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer is op 59-jarige leeftijd overleden. Dat maakt haar familie zondag bekend. Brouwer was ongeneeslijk ziek, zo werd eerder deze week duidelijk.

 

Afgelopen dinsdag maakte Yvonne Hoksbergen, eindredacteur bij het NTR-programma Kunststof, bekend dat er veel vragen binnenkwamen over waar Brouwer was gebleven omdat ze al enige tijd niet meer op de radio te horen was. Volgens de eindredacteur misten velen haar stem en interviews.

 

,,Wij hebben daar als collega-programmamakers nooit iets over gezegd in onze uitzendingen. Jellie wist begin december vorig jaar dat ze opnieuw ziek was, een zeldzame vorm van kanker”, verklaarde Hoksbergen vervolgens. ,,Ze heeft doorgewerkt tot begin februari dit jaar en nog enkele heel mooie gesprekken kunnen voeren waar ze intens gelukkig mee was.”

 

Brouwer zou ‘in de laatste fase van haar leven zitten’, vertelde Hoksbergen. Een afscheid heeft ze echter nooit gehad omdat de hoop leefde dat ze ‘nog een mooie laatste uitzending’ zou maken. ,,Ze had al eerder een Houdini-act gedaan en was na een ziekte in 2017 weer glorieus teruggekomen. Maar helaas heeft de realiteit haar akelig ingehaald en is ze in de laatste fase van haar leven”, aldus Hoksbergen.

 

 

Persoonlijke interviewer:


Brouwer was sinds het begin van het programma, in 2001, één van de vaste presentatoren van Kunststof. Ze is daar nooit vertrokken. De NTR laat weten Brouwer ‘zeer dankbaar’ te zijn voor ‘de prachtige interviews’ en ‘haar enorme collegialiteit’. ,,Jellie was een zeer persoonlijke interviewer. Zoals ze het zelf verwoordde in een interview in de Volkskrant een paar jaar geleden: ‘Ik wil niet toetsen of mijn gasten deugen, maar ben nieuwsgierig naar hun drijfveren. Naar de grote dingen in het leven: vriendschap, liefde en de dood’.”

 

Eerder was Brouwer onder meer presentator en verslaggever voor het toenmalige Radio en TV West, en radioverslaggever en presentator voor programma’s van de NOS en de AVRO.

 

 

Voor het Twitterbericht van dit Artikel klik hier

 
 
 
 
Bron: www.ad.nl