Lelystads gezin door de modder voor KiKa.

07-08-2023 17:25

 

 

Auteur: Isabel Borrias  - flevopost.nl/lelystad

 

 

 

Mariëtte Sassen en haar dochter Jaelynn staan te popelen om op 24 september de uitdaging aan te gaan onder de naam: Lelystad4KiKa. 

Foto: Fotostudio Wierd.

 
 
 
 
 
 
 
 
Tijgeren in de modder en glibberige obstakels overwinnen. Voor Mariëtte Sassen uit Lelystad is dit niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een kans om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Voor het derde jaar op rij doet ze met haar gezin mee aan de Mud Masters voor KiKa, met dit jaar iets extra speciaals. Haar dochter Jaelynn (4) mag ook eindelijk meedoen, omdat de leeftijdsgrens is verlaagd.
 

Het tweetal staat te popelen om op 24 september de uitdaging aan te gaan onder de naam: Lelystad4KiKa. ‘Family bonding, een sportieve middag én bewustwording creëren bij mijn dochter dat gezond zijn niet voor ieder kind vanzelfsprekend is.’\
 
 
 
‘Elk jaar tijdens Kerst mogen onze kinderen een goed doel uitkiezen en geld doneren. Maar zelf in actie komen en symbolische obstakels overwinnen voelt nog beter’, zegt Mariëtte met een brede lach op haar gezicht. Dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is weet de familie maar al te goed. Mariëtte kreeg zelf te maken met baarmoederhalskanker. ‘Mijn ziekte was niets vergeleken met kinderkanker. Er zijn nog steeds te veel kindjes ziek, dus de motivatie om geld op te halen voor hen staat los van mijn eigen ziekte’, benadrukt ze.
 
 

Modderbad:


Vorig jaar heeft Mariëtte de mud run gelopen en gekropen met haar oudste dochter Lyana (9). ‘Omdat je voor KiKa loopt ben je extra gemotiveerd om de eindstreep te halen.’ Vorig jaar heeft haar team Lelystad4KiKa dan ook €2.750 opgehaald, met dank aan vele ondernemers uit Flevoland. ‘Als het startschot klinkt, is iedereen bij het eerste obstakel nog heel voorzichtig. Zodra je eenmaal een beetje vies bent, wil je er ook helemaal voor gaan. Hoe viezer, hoe beter!’

 

 

Jonge kandidaat:


Jealynn zag op filmpjes en foto’s hoe haar mama en grote zus door de modder rende. Toen was het duidelijk: Jealynn wil ook meedoen! ‘Ze zeurde bij haar papa dat ze hetzelfde wil doen als wij. Ze heeft het er echt de hele dag over gehad’, lacht Mariëtte. Jealynn is wat verlegen, maar laat doorschemeren dat ze de strijd aan wil gaan. Zo heeft ze haar MudMasters t-shirt al uit de kast gehaald en aangetrokken. ‘Ik word bijna 5, dus dan mag ik meedoen. Haar moeder vult aan: ‘En lekker rollen door de modder, toch?’ Jealynn knikt. ‘Ze heeft een heel groot doorzettingsvermogen en haar motoriek is meer dan in orde’, zegt Mariëtte trots. Samen gaan ze voor de 3 kilometer. ‘De obstakels zijn kindvriendelijk, maar ik moet er toch rekening mee houden dat ik haar op een gegeven moment moet tillen.’
 
 

Voorbereidingen:


Een mud run is niet zomaar even gedaan, daar moet je je op voorbereiden. ‘Ik train heel hard, drie keer per week in de sportschool. Ik wil hoe dan ook de eindstreep halen, dus mijn uithoudingsvermogen wordt nu op de proef gesteld.’ Natuurlijk moet dochter Jealynn ook trainen voor deze uitdaging. ‘Ik spring in de speeltuin en ik ren heel hard door het huis’, zegt ze met een zachte stem.

 

 

 

Eén doel:

 

‘Mijn doel? €3000 ophalen!’, zegt Mariëtte vastberaden. ‘Het geld is echt heel hard nodig. Het gaat rechtstreeks naar onderzoek voor KiKa, dus het geld komt meer dan goed terecht.’ Ze is, net zoals vorig jaar, heel actief met het zoeken van sponsors. Zo stuurt ze mails naar Flevolandse bedrijven en ondernemers met de vraag of ze haar team willen steunen. ‘Hier krijg ik zulke leuke reacties op. Een videobedrijf wil zelfs ons team volgen met drones en wij mogen een GoPro om!’, zegt ze enthousiast. Vol goede moed kijkt ze uit naar alle donaties en ze vertrouwt erop dat ze haar streefbedrag gaat halen.
 
 

Wil jij het team Lelystad4KiKa helpen met geld ophalen voor KiKa? 

 

Doneren kan hier: www.mudmastersvoorkika.nl/lelystad4kika-2

 

 

 

Bron: www.flevopost.nl