Make me smile-zanger Steve Harley (73) verliest strijd tegen kanker.

17-03-2024 16:51

 

 

 

Cockney Rebel-frontzanger Steve Harley in maart 2022

Cockney Rebel-frontzanger Steve Harley in maart 2022.

Foto: Redferns.

 
 
 
 
 
 
Steve Harley, frontman van Cockney Rebel, is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij had al enige tijd kanker, de reden waarom hij niet meer optrad. Zijn grootste hit werd Make me smile (Come up and see me).
 
 
Harley maakte ruim een halve eeuw muziek. Zijn band, Cockey Rebel, was vooral succesvol in de jaren zeventig. Hun grootste hit werd Make me smile (Come up and see me), dat ze in 1975 uitbrachten. Het lied bereikte de zevende positie in de voorloper van de Vlaamse Ultratop 50 en werd gecoverd in zeven talen. Andere bekende nummers van de band zijn Sebastian en Here comes the sun, het Beatles-nummer dat ze in 1976 coverden.
 

In 2004 werd Harley gelauwerd met de Gouden Penning van de British Academy of Songwriters and Composers. Eind 2023 meldde hij dat hij een kankerbehandeling onderging en dat die goed verliep. Een maand geleden besloot hij echter te stoppen met optreden, omdat het steeds slechter ging. Harley overleed in het bijzijn van zijn familie, die hem “een geweldige vader en echtgenoot” noemt, die “erg gemist zal worden. Iedereen die hem kent, zal beamen dat zijn hart alleen maar positieve waarden als passie, hartelijkheid en gulheid bevatte.”

 

 

Beluister hier Make me smile Come up and see me.

 
 

Voor het Bericht van Facebook klik hier