Mammobiel staat maand lang aan ingang lokaal dienstencentrum Stede Akkers te België.

26-09-2023 17:33

 

 

Auteur: Toon Verheijen - hln.be/hoogstraten

 

 

De mammobiel staat een maand lang in Hoogstraten.

De mammobiel staat een maand lang in Hoogstraten. 

Foto: RV.

 
 
 
 
 
 

De mammobiel staat vanaf 26 september 2023 tot 26 oktober 2023  aan de Jaak Aertslaan tegenover de ingang van lokaal dienstencentrum Stede Akkers. 

Er werden 2.178 afspraken ingepland voor vrouwen uit Hoogstraten.

 
 
 
De mammobiel is een bus die speciaal ontworpen is voor het maken van een mammografie of een röntgenfoto van de borsten. Daarmee kan borstkanker vroegtijdig worden opgespoord. Als borstkanker in een vroeg stadium ontdekt wordt, is de kans dat je volledig geneest veel groter en zal de behandeling meestal minder zwaar zijn. De meeste vrouwen van 50 tot en met 69 jaar ontvangen een persoonlijke uitnodiging van het Centrum voor Kankeropsporing.
 

Afspraken:


Er werden 2.178 afspraken ingepland voor vrouwen uit Hoogstraten voor een gratis mammografie in de mammobiel. “Het is niet verplicht om je te laten onderzoeken, maar we raden het wel sterk aan”, klinkt het bij het lokaal bestuur. “Borstkanker is immers de meest voorkomende kanker bij vrouwen in Vlaanderen. Het bevolkingsonderzoek richt zich naar vrouwen van 50 tot en met 69 jaar die niet worden opgevolgd voor kanker of de voorbije twee jaar niet werden onderzocht. Behoor je tot deze groep? Dan krijg je 3 of 4 weken vooraf een persoonlijke, schriftelijke uitnodiging van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKo) met een voorstel van afspraak. Ofwel kan je er terecht met een voorschrift van je dokter. Zonder afspraak kan je geen mammografie laten uitvoeren.”

 

 

 

Bron: www.hln.be