Mario (64) overlijdt aan gevolgen van longkanker, Daisy (49) en zoon zetten eethuis De Mosselpot verder.

05-12-2023 18:06

 

 

Auteur: Peter Lanssens - hln.be/kortrijk

 

 

Mario Dejonckheere zaliger

Mario Dejonckheere zaliger.

Foto: RV.

 
 
 
 
 
 
 
Eethuis De Mosselpot in Kortrijk verliest een boegbeeld, nu recent kok Mario Dejonckheere (64) overleed aan de gevolgen van longkanker. Mario was een gekend figuur in de stad en geliefd door veel Kortrijkzanen.
 
 
Mario Dejonckheere overleed op zondag 26 november in het ziekenhuis AZ Groeninge op Hoog Kortrijk. Hij leed aan longkanker. “De ziekte werd pas op 9 oktober ontdekt, na een longbloeding. Heel onverwacht en helaas veel te laat. Daarna ging het snel, Mario overleed nog geen twee maanden later”, zegt vriendin Daisy Snauwaert.

“Mario was een echte bon-vivant en een zeer goeie kok. Zo waren zijn mosseltjes bijzonder in trek, hij deed het zo graag. We kregen al heel veel reacties op zijn heengaan. De uitvaart was in intieme kring.”

 

 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
 
Mario Dejonckheere zaliger
Mario Dejonckheere zaliger.
 

Foto: RV.

 
 
 
 
 
 
 
De Mosselpot aan de Gentsesteenweg in Kortrijk is een uniek eethuis, door het authentieke retrodecor. Je smult er van een klassieke keuken. Daisy zet de zaak verder, samen met haar zoon Jef Landuyt (17) en enkele enthousiaste help(st)ers. Daisy – ze deed eerder onder meer ervaring op in restaurant St-Cornil in Aalbeke en Huis van Wonterghem en Ter Groenen Boomgaard in Kuurne – opende toen ze 40 jaar werd haar eigen zaak.

Het vroegere café Rubens werd naar eethuis De Mosselpot omgebouwd. Plezier en goed eten staan er centraal. Wie tafelt in De Mosselpot, voelt zich er meteen thuis. Dat blijft ook zo. “Alles blijft zoals het is. We werken met een kleine kaart, met zelfgemaakte dagverse gerechten. De openingsuren wijzigen niet”, aldus Daisy Snauwaert.

 

 

 

Bron: www.hln.be