Mark Knopfler met 60 artiesten in actie voor jongeren met kanker.

10-02-2024 11:15

 

 

 

Entertainment.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mark Knopfler (74) neemt samen met ruim zestig artiesten een nummer op voor Teenage Cancer Trust, een Britse liefdadigheidsinstelling die zich richt op zorg en steun voor jonge mensen die kanker krijgen. De zanger neemt zijn al bestaande lied 'Going Home: Theme of the Local Hero' opnieuw op met onder anderen Bruce Springsteen (74) en Ronnie Wood (76). Het nummer verschijnt op 15 maart 2024.
 

 

"Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige respons"

 
 
 
Brian May van Queen en Saul Hudson, ook wel Slash genoemd, van Guns N' Roses werken mee aan het lied. Andere deelnemers zijn onder anderen David Gilmour van Pink Floyd, Eric Clapton, Pete Townshend van The Who, Joan Jett en Steve Lukather van Toto. De supergroep heet Mark Knopfler's Guitar Heroes.
 
 
"Wat ik wil doen, meer dan wat dan ook, is iedereen bedanken voor de geweldige respons. Ik had echt geen idee dat het zo zou gaan," zegt Mark in een persbericht.
 
 
De opbrengst van het lied, een remake van Mark's nummer uit 1983, gaat naar de Teenage Cancer Trust. Daarnaast zijn acht gitaren door de artiesten gesigneerd. De helft daarvan is al verkocht. De opbrengst daarvan is naar Teenage Cancer America gegaan. Dit is een soortgelijke instelling in de Verenigde Staten.

 

 

 

Bron: www.rtlnieuws.nl