Mathias Sercu deelt hoopvol nieuws over strijd tegen kanker van zoon Tore: “Nieuwe behandeling slaat aan”.

01-02-2024 17:18

 

 

Auteur: Redactie - hln.be

 

 

Mathias Sercu.

Mathias Sercu. 

Foto: Maxime Petit

 
 
 
 
 
 
 
BV:  Acteur en regisseur Mathias Sercu (53) heeft hoopvol nieuw gedeeld op Instagram. De nieuwe behandeling van zijn zoon Tore Secru (25), die meer dan twee jaar geleden te horen kreeg dat hij terminale kanker heeft, slaat aan. “Door het oog van de naald, nóg maar eens!”
 
 
In mei 2021 kreeg Tore de verschrikkelijke diagnose. Hij heeft een zeldzame en agressieve vorm van beenmergkanker en is ongeneeslijk ziek. De zoon van de acteur onderging vijf chemokuren, twee stamceltransplantaties, vijftien bestralingen en twee immunotherapieën, maar het mocht niet baten. Eind vorig jaar werd er een nieuwe behandeling opgestart.
 

De familie Secru zijn bang en onzeker het nieuwe jaar gestart, maar maandag kregen ze hoopvol nieuws. De nieuwe therapie blijkt aan te slaan. “Een winterzonnetje boven de parking van het UZ Gent. We kregen te horen dat de behandeling aanslaat! Ongelooflijk! Tore did it again! Team Tessa Kerre (hematoloog in het UZ Gent, red.) did it again️! Door het oog van de naald, nóg maar eens! Op naar nog lang, langer, langst!”, klinkt het op Instagram.

 

Tore krijgt geen prognoses meer. “Uiteraard besef ik dat het onvermijdelijke moment ooit zal komen. Maar ik laat die gedachte zo min mogelijk toe. Zo vermijd ik dat ik zot word. Een kankerdiagnose bij je kind, je broer, je naasten: het is de ultieme oefening in in-het-nu-leven”, vertelde Secru eind vorig jaar over de strijd van Tore tegen kanker.

 

Op 13 december 2023 verscheen de zelfgeschreven debuutfilm van Mathias Sercu, ‘J’aime la vie’, in de bioscoop. De prent gaat over een jonge moeder die kampt met kanker en dat slechte nieuws aangrijpt om familiale brokken te lijmen. Sercu draagt de ontroerende film dan ook op aan zijn zoon en aan zijn oudere broer Sam, die elf jaar geleden de diagnose kanker kreeg. “Ze hebben de film gezien en waren allebei heel erg geraakt en superfier op mij. Het is géén film over kanker, maar over verbinding.”

 

 

Voor het bericht van Instagram klik hier

 
 

Voor de Video van dit Artikel klik hier

 
 
 
 
Bron: www.hln.be