MD Anderson breidt baanbrekende onderzoekscampus uit met baanbrekende innovatieve nieuwe faciliteit.

21-09-2023 17:40

 

 

 

 

 

Leiders en collega's van MD Anderson breken de grond op South Campus Research Building 5.

Leiders en collega's van MD Anderson breken de grond op South Campus Research Building 5.

 

 

 

 

 

 

Investering van $668 miljoen ondersteunt de bouw van inspirerende, functionele ruimte om het onderzoekspark van de instelling te verankeren.

 

Het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas heeft vandaag de grond gelegd voor een 600.000 vierkante meter grote faciliteit die bedoeld is om het uitgestrekte onderzoekspark op de zuidcampus van de instelling te verankeren . Het gebouw is doelbewust gebouwd om collaboratieve wetenschap en impactvolle baanbrekende ontdekkingen mogelijk te maken die de inspanningen om kanker te beëindigen zullen versnellen.

 

Een institutionele investering van $668 miljoen zal de bouw ondersteunen van MD Anderson’s South Campus Research Building 5 (SCRB5), een gebouw van zeven verdiepingen ontworpen door Elkus Manfredi Architects met ultramoderne onderzoeksfaciliteiten en inspirerende openbare ruimtes om uitzonderlijke wetenschap te faciliteren. De faciliteit, inclusief een aangelegd park ontworpen door Mikyoung Kim Design, zal naar verwachting in het voorjaar van 2026 voltooid zijn.

 

“De bouw van ons visionaire nieuwe onderzoeksgebouw markeert het begin van ons volgende hoofdstuk in Making Cancer History® ” , aldus Peter WT Pisters, MD , president van MD Anderson . “Met de inbreng van honderden MD Anderson- teamgenoten hebben we dit gebouw en onze onderzoekscampus zorgvuldig ontworpen om samenwerking te bevorderen, creativiteit te stimuleren en doorbraken te stimuleren die de levens van patiënten hier en over de hele wereld zullen verbeteren.”

 

SCRB5, gelegen aan de 1920 Old Spanish Trail, zal wetenschappers en onderzoekers van MD Anderson samenbrengen in één dynamische ruimte om hun werk gezamenlijk te delen en vooruit te helpen. De nieuwe faciliteit, een uitbreiding van het Helix Park van het Texas Medical Center (TMC) , zal dienen als een knooppunt voor samenwerking tussen MD Anderson en het gehele TMC.

 

“Deze investering benadrukt onze toewijding om de wereldleider te zijn op het gebied van kankeronderzoek, en ik ben er trots op om onze getalenteerde onderzoekers en toekomstige rekruten de beste faciliteiten, omgeving, hulpmiddelen en technologieën ter wereld aan te bieden ter ondersteuning van uitzonderlijke, impactvolle wetenschap”, aldus Giulio Draetta , MD, Ph.D. , hoofd wetenschappelijk functionaris bij MD Anderson. “Onze onderzoeksomgeving bevordert een cultuur van samenwerking, connectiviteit en op data gebaseerde wetenschap die alleen hier mogelijk is, en deze nieuwe onderzoeksfaciliteit zal nieuwe en opwindende kansen in onze gemeenschap verder vergroten.”

 

Het unieke onderzoeksecosysteem van de instelling wordt gekenmerkt door een naadloze samenwerking tussen wetenschappers en artsen, waardoor een positieve cyclus van doorbraken ontstaat. Ontdekkingen uit het laboratorium voeden nieuwe inspanningen in de kliniek, terwijl inzichten uit de kliniek eveneens in realtime informatie verschaffen over onderzoek aan de praktijk.

 

SCRB5 is innovatief qua ontwerp en functie en zal beschikken over flexibele onderzoeksgebieden en uitgebreide kernfaciliteiten, allemaal met de nieuwste technologieën om baanbrekend onderzoek mogelijk te maken. Het gebouw zal de thuisbasis zijn van een aantal strategische onderzoeksprogramma's van MD Anderson , waaronder het James P. Allison Institute .

 

Tot de openbare ruimtes behoren een restaurant, een conferentiecentrum en verschillende lezingenomgevingen. Samenwerking is verweven in alle delen van het gebouw, met overal plekken voor geplande discussies en ongeplande uitwisselingen.

 

“Onze onderzoekscampus zal dienen als een samenwerkingscentrum voor vooraanstaand kankeronderzoek over de hele wereld, waarbij duizenden van de beste geesten in het veld in één blok worden samengebracht, allemaal gericht op een unieke missie om kanker te beëindigen”, aldus Philip Jones, Ph.D. , vice-president van Onderzoeksstrategie en Operations bij MD Anderson . “We zijn blij getuige te zijn van de volgende stap op onze reis en we kijken uit naar de innovatieve ideeën en baanbrekende ontdekkingen die uit deze prachtige, dynamische ruimte zullen komen.”

 

Naast de wetenschappelijke faciliteiten is het gebouw ook ontworpen om de duurzaamheid en efficiëntie te maximaliseren en tegelijkertijd de ervaring van degenen die er werken te optimaliseren. De omliggende groene ruimtes, verbindingspaden, verzamelplekken en plekken voor reflectie en inspiratie zullen een nieuwe standaard zetten voor andere onderzoeksinstellingen in het hele land.

 

Als leider op het gebied van kankeronderzoek zet MD Anderson zich in voor het ondersteunen van onderzoek met grote impact over het hele spectrum van de kankerwetenschap, inclusief ontdekkings- , preventie- , translationeel en klinisch onderzoek. Het afgelopen fiscale jaar investeerde MD Anderson 1,1 miljard dollar in onderzoek en kreeg hij meer projecten gefinancierd door het National Cancer Institute dan welke andere Amerikaanse instelling dan ook.

 

MD Anderson begrijpt het belang van uitzonderlijk onderzoek als drijvende kracht achter vooruitgang in zijn missie om een ​​einde te maken aan kanker en steunt met trots de Wereldkankeronderzoekdag op 24 september 2023, die oproept tot mondiale inspanningen om kankeronderzoek te bevorderen om de lasten te verminderen van deze ziekte.

 

 

Weergave van South Campus Research Building 5, met dank aan Elkus Manfredi Architects.

 

 

 

 

Bron: www.mdanderson.org