MD Anderson ontvangt bijna $ 4,9 miljoen aan CPRIT-financiering voor kankerpreventieprogramma's en werving.

17-08-2023 18:19

 

 

  

 

 

Financiering ondersteunt programma's ter bevordering van lichaamsbeweging bij overlevenden van kanker, programma's om te stoppen met roken en rekrutering van tenure-track faculteiten.

 

Het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas ontving vier beurzen van in totaal bijna $ 4,9 miljoen van het Cancer Prevention and Research Institute of Texas (CPRIT) ter ondersteuning van de uitbreiding van programma's voor lichaamsbeweging voor overlevenden, de verspreiding van gerichte programma's om te stoppen met roken en de werving van een eerste keer, tenure-track lid van de faculteit.

 

MD Anderson's Active Living After Cancer (ALAC)-programma ontving voortdurende financiering van CPRIT via twee beurzen van in totaal $ 2.448.643 ter ondersteuning van een bredere verspreiding en implementatie in gemeenschappen in heel Texas. ALAC is opgericht om de kwaliteit van leven van overlevenden van kanker te verbeteren door meer fysieke activiteit te bevorderen en door navigatieondersteuning te bieden bij problemen met overleven. Het programma wordt gratis aangeboden in het Engels en het Spaans en omvat zowel persoonlijke als virtuele elementen om minderheids- en medisch achtergestelde kankeroverlevenden te bereiken. De beurzen zullen ook online technische training ondersteunen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het telementoringplatform van Project ECHO , om zorgverleners in Texas te informeren om kankerpatiënten te adviseren over lichaamsbeweging.

 

 

 

Karen Basen-Engquist, Ph.D.

Karen Basen-Engquist, Ph.D.

 

 

 

 

"Deze onderscheidingen zijn van cruciaal belang voor ons om door te gaan met het aanbieden van dit evidence-based programma, waarvan is aangetoond dat het de kwaliteit van leven en het fysieke functioneren aanzienlijk verbetert, aan overlevenden van kanker in Texas", aldus Karen Basen-Engquist, Ph.D. , hoogleraar Health Disparities Research en directeur van MD Anderson's Center for Energy Balance in Cancer Prevention and Survivorship . "Meer dan 1.500 overlevenden van kanker, waarvan de meerderheid in medisch achtergestelde gebieden woont, hebben al geprofiteerd van dit programma, en we zijn CPRIT dankbaar voor het bieden van de steun om ons te helpen het bereik uit te breiden."

 

CPRIT kende ook $ 449.776 toe aan Lorraine Reitzel, Ph.D. , professor Health Disparities Research, en Maggie Britton, Ph.D., assistent-professor Health Disparities Research, ter ondersteuning van de implementatie en verspreiding van het Taking Texas Tobacco Free-programma, een evidence-based tabakscontrole en terugvalpreventie-interventie, in opioïden behandelcentra gebruiken.

 

Naast deze programma's voor kankerpreventie kende CPRIT ook $ 2.000.000 toe voor de aanwerving van een eerste tenure-track faculteitslid.

 

"We zijn dankbaar voor de voortdurende steun van CPRIT aan onze inspanningen om uitzonderlijk kankeronderzoek te leiden en om effectieve kankerpreventie- en overlevingsprogramma's te implementeren die Texanen overal ter wereld dienen", aldus Peter WT Pisters, MD, president van MD Anderson. "Deze prijzen zijn een bewijs van de niet-aflatende toewijding van onze getalenteerde wetenschappers en clinici om interventies te ontwikkelen en te leveren die de kwaliteit van leven verbeteren en de last van kanker in onze staat verminderen."

 

Sinds de oprichting heeft CPRIT meer dan $ 3 miljard aan subsidies voor kankeronderzoek toegekend. MD Anderson-onderzoekers hebben in totaal $ 593 miljoen ontvangen, ongeveer 20% van de totale toekenningen. Programma's ondersteund door CPRIT-financiering hebben meer dan 295 vooraanstaande kankeronderzoekers naar Texas gebracht, de kennisbasis voor kankerbehandeling in de hele staat verbeterd en meer dan 9 miljoen kankerpreventie- en vroege opsporingsdiensten geleverd die alle 254 provincies in Texas bereikten.

 

 

 

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.

 

 

 

 

Bron: www.mdanderson.org/newsroom